Din adına yanlışlar İslamofobi'ye hizmet ediyor

Din adına yanlışlar İslamofobi'ye hizmet ediyor

Din adına yanlışlar İslamofobi'ye hizmet ediyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay, terör örgütlerinin "din" adını da kullanarak işledikleri cinayetleri video paylaşım sitelerine yüklemelerine ilişkin "Bu durumun İslam düşmanlığına hizmet ettiğini" belirtti.
 
Prof. Dr. Turgay, yaptığı açıklamada, dünya çapında İslamofobi'nin tırmanmasına hizmet eden eylemlerin İslamiyetle ilgisi olmayan bir yapı tarafından gerçekleştirildiğini düşündüğünü anlatarak, neredeyse tüm yaşamını İslamın güzelliklerini anlatmaya adadığını, hiç bir kutsal kitapta yeri olmayan vahşetin islam adına yapılıyormuş gibi gösterilmesinin acı olduğunu bildirdi.
 
Video paylaşım sitelerine yüklenen vahşet görüntülerinin bazen televizyon ekranlarına da yansıdığını dile getiren Turgay, çok sayıda öğrencisinin üzüntülerini kendisiyle paylaştığını anlattı.
 
Turgay, şöyle konuştu:
 
"Adem aleyselamdan bu güne kadar kutsal kitapların tamamı, Tevrat, İncil, Zebur, Kuran gibi bütün kitapların ortak ana hedefi istisnasız ayrım yapmadan tüm insanların canını, namusunu, aklını ve dinini korumaktır. Onun için ben çıkıp din adına hareket ettiğimi söylediğim zaman bütün insanların canına, malına, aklına, inancına saygılı olmalıyım. Zararlı olmamalıyım. Din adına başkasının haksız yere canına kıyan, namusunu rencide eden kişileri Kuran ve sünnet arasında değerlendirdiğimiz zaman İslamla hiç bir ilgi ve alakaları yoktur. Bunlar din adına yapılınca, din adına dinsizlik, iman adına imansızlıktır. Samimi olarak Müslüman olan insanların böyle yapan kişilerden şiddetle uzak durmaları gerekmektedir. Bu tür davranışların İslamla bağdaştırılmaması gerekiyor."
 
İslam dininin asla ve asla öldürmeyi emretmediğini dile getiren Turgay, bu tür insanlık dışı uygulamanın toplumda din düşmanlığını belirgin hale getirmesinden endişe duyduğunu kaydetti.
 
Turgay, şöyle devam etti:
 
"Bu durum islam düşmanlığına hizmet ediyor. Dini bilmeyen insanlar, din adına insanlara yapılanları seyredince, gözleriyle görünce, 'İslam bu ise ben Müslümanlığı benimsemiyorum' diyip din adına olumsuz bir kanaate varıyor. Dini tam anlamıyla bilmeyen, insanlar internet sitelerinden çok kolay ulaşılabilen, hatta televizyon haberlerinde bile bugün din adına islam alemlerinde yapılan cinayetleri görünce din düşmanı oluyor. İslamın aleyhine bir tavır sergiliyor. Şunu unutmamak lazım Kuran'ın özeti Fatiha'dır. Fatiha'nın özeti de besmeleden sonra gelen ilk ayettir. Allah bütün alemlerin rabbidir. Allah insanlar arasında ayrım yapmaz. Birilerinin canını yakan, birilerini mağdur eden insanlar bir kere Kuran'ın bu ayetini anlamamışlardır demektir." 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.