Din adamlarına FETÖ uyarısı

Din adamlarına FETÖ uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, FETÖ ve DAEŞ örgütlerinin dini istismar ettiklerini belirterek, din adamlarına uyarılarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonunda gerçekleştirilecek 9’uncu Avrasya İslam Şurası bugün İstanbul’da başladı. Şuranın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şuranın din istismarı gibi önemli bir konuyu yeniden masaya yatırılacağı bir ikaz buluşması olacağını kaydetti. Din adamlarına seslenen Mehmet Görmez, FETÖ ve DAEŞ örgütlerinin dini istismar ettiklerini belirterek, uyarılarda bulundu.

FETÖ UYARISI

“Gönül isterdi ki bu şurada din ve medeniyetimizin geleceğini konuşalım” diyen Görmez, “ Her türlü kutsalı, inancı, hiçbir hassasiyet göstermeden kullanan bu yapıları, nesilleri ve geleceği tehdit eder hale gelmişlerdir. Din istismarı kanunlarla önlenecek bir husus değildir. Din istismarı öncelikle din eğitim veren müesseselerin çalışmalarıyla bertaraf edilecek husustur. Dini istismar eden insanları Rabbe rabbe değil, kendine kulluğa çağıran, akılın başkasına ipotek eden, mezhebini din olarak gören, Allah’ın dinini tanınmaz hale getiren ve adeta dine karşı paralel bir din icat eden yapılarla mücadele ancak ve ancak bilgiyi hikmetle, vahyi akılla, aklı kalple birleştirerek hem Kuran, hem de evrendeki ayetleri birlikte anlamakla mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

“FETÖ DÜNYAYA ILIMLI, DAEŞ İSE RADİKAL OLARAK TAKDİM EDİLMİŞTİR”

Mühendislik sonucu var edilen her oluşumun tehlike barındırdığına dikkat çeken Görmez, “Bu oluşumların radikal ya da ılımlı olması fark etmiyor. Ele alacağımız FETÖ dünyaya ılımlı, DAEŞ ise radikal olarak takdim edilmiştir. Ilımlı olan da, radikal olan da can alıyor, kan akıtıyor, dinin genleri ile oynuyor. Bu şura bizim bu konularda düşünmemizi sağlayacak ve bize bir başlangıç haritası çıkartacaktır. Bu felaketleri derin tefekkür sonucu alacağımız kararlarla rahmete dönüştürmemiz mümkün olacaktır” dedi.

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.