Dilipak, Risale-i Nur talebelerinden özür diledi

Dilipak, Risale-i Nur talebelerinden özür diledi

Yanlış anlaşılacak bir şekilde ifade etmişim. Düzeltir, özür dilerim.. Biz Müslümanlardanız Elhamdülillah ve Müslümanlar kardeştir

Risale Haber-Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde yazdığı bir yazısında cemaatlerin davranışlarını eleştiren ve bunun içinde sadece Nurcuların ismini yazan Abdurrahman Dilipak, gelen uyarıları haklı buldu ve Risale-i Nur talebelerinden özür diledi.

Yeni Akit'teki yazısında düzeltme yapan Dilipak şunları söyledi:

"Geçen günkü yazımda şöyle bir cümle vardı: “5 düzineye yakın kendine ‘cemaat’ diyen topluluk var.. Tabii çoğu kendi dışındakini reddediyor. Bir düzine nurcu var. Allah’a, Resule, Kitaba, kendi yorumuna çağırıyor insanları. Vahdetin adresi olarak kendini gösteriyor. Cemaat milliyetçiliği yapıyorlar. Her şey onlar için, onlara göre, onlar tarafından. Kendileri dışındaki herkes batıl yolda.” 

"Bu cümle ile ilgili olarak bir kardeşim haklı olarak beni uyardı. Sanki sadece Risale-i Nur talebelerine yönelik kasıt var gibi bir yoruma açık bir cümle bu. Oysa ben eleştiri konusu olan tavrı genel ve yaygın bir hastalık olarak, hepimiz için bir nefs muhasebesi (özeleştiri) babında düşünmüş iken, yanlış anlaşılacak bir şekilde ifade etmişim. Düzeltir, özür dilerim.. Biz Müslümanlardanız Elhamdülillah ve Müslümanlar kardeştir. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum