Dikkat: Samsung telefon fiyatlarını aşağıya çekiyor

Dikkat: Samsung telefon fiyatlarını aşağıya çekiyor

Samsung cephesinden önemli bir haberimiz var sırada. Dün, çeyreklik mali raporunu yayımlayan G. Koreli dev, fiyat politikasına yönelik de açıklamalarda bulundu.

 

Doğrudan basın sözcüsünden geldiği için kesin olarak nitelendirebileceğimiz gelişmeye göre, Samsung önümüzdeki günlerde Galaxy S6 ile S6 Edge (ve muhtemelen Note 4) modellerinin fiyatını aşağıya çekecek.
Bunun 2 sebebi var. Bunlardan ilki bildiğimiz gibi 13 Ağustos'ta Note 5 ve Edge 6+ modellerinin tanıtılacak ve ay sonunda da satışına başlanacak oluşu. Haliyle yeni modeller geldiğinden eskilerin satışının baltalanmaması için onlarda da fiyat aşağı çekiliyor. Ama asıl önemli olan diğer sebep.
Şöyle ki, doğrudan Samsung'un mobil departman şefi JK Shin'in 'S6 satışlarının beklendiği seviyenin altında seyrettiği' yönündeki açıklaması indirimin gerçek sebebini gösteriyor bize. Bunun biz son kullanıcılar için pratikteki karşılığı ise fiyat indiriminin kuvvetle muhtemel kayda değer seviyede olacak oluşu. Ne kadar olacağını bilmiyoruz ama tahminimizce %15-20'lik bir balta iner. Ki bu da 3,000 TL'lik Galaxy S6 Edge'i ortalama 2,500 TL'ye düşeceği anlamına gelir.
Hülasa, eğer bu aralar bu modellerden birisini almayı düşünüyorsanız kesinlikle biraz sabretmekte fayda var. Keza gerçi açıklamada geçmiyor ama Note 4'e de Note 5'ten ötürü indirim gelmesi muhtemel. Tabii ondaki indirim yukarıdaki sebeplerden sadece ilkini kapsayacağı için daha mütevazı bir düzeyde seyredecektir.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.