Dikkat! KPSS Ortaöğretim Sınavı bu saatte yapılacak!

Dikkat! KPSS Ortaöğretim Sınavı bu saatte yapılacak!

İnternette dolaşan bazı bilgiler henüz güncellenmemiş olduğu için, sınav saati yanlış bilinebiliyor. Geçtiğimiz Aylarda ÖSYM, KPSS Ortaöğretim'in sınav saatini değiştirdi. İşte geçerli tarih ve saat

 

ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS'nin yapılacağı 20 Kasım Pazar günü büyük bir trafik yoğunluğu nedeniyle sınav saatini 9.30'dan 10.00'a aldıklarını söyledi.

SAATİ DEĞİŞTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir "Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak" derken "Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINA REKOR BAŞVURU

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav olacak.

20 Kasım'da yapılacak KPSS ortaöğretim sınavı için 3 milyon 500 bin kişi başvuru yaptı.
2016'da bugüne kadar yapılan 53 sınava 10 milyon 500 bin kişi girdi. Yıl sonuna kadar 12 sınav daha var. Sınavlara giren toplam katılımcı sayısı 14 milyon 500 bine ulaşacak.

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.