Dikkat! Fırtına ve kuvvetli yağış geliyor

Dikkat! Fırtına ve kuvvetli yağış geliyor

Ege Denizi'nde fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesi Ege Bölgesi'ni etkisi altına alacak.

Ege Denizi için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ve çarşamba günü Ege Denizi'nde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Fırtınanın çarşamba gecesi geç saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba akşam ve gece saatlerinde ise bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak, Ege Denizi'nin tamamında etkili olacak.

Bölge Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Rüzgar yarın sabah saatlerinden itibaren hızını artırarak perşembe sabah saatlerine kadar kuvvetli, çarşamba gecesi ve gündüz Çanakkale geneli, Balıkesir ve İzmir'in kuzey ve batısı, Aydın'ın batısında ise fırtına şeklinde esecek. Hava sıcaklığı perşembe gününe kadar artmaya devam edecek, sonrasında ise mevsim normallerine düşecek.

Yarın Çanakkale çevrelerinde hafif sağanak, çarşamba gecesi kuzey kıyılarından başlayarak perşembe günü ilk saatlere kadar bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sağanak, pazar gününe kadar kısa süreli aralıklarla devam edecek.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.