'Dikkat eksikliği' ilaçsız tedavi ediliyor

'Dikkat eksikliği' ilaçsız tedavi ediliyor

Nörolojik bir bozukluk olan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) çocuklarda, okul başarısının büyük oranda düşmesine neden oluyor.

Eğitim hayatında öğrencilerin en büyük düşmanı ve çoğu insanın fark etmediği dikkat eksikliği hastalığından özel eğitimlerle ilaçsız tedavi olan öğrenciler, özel eğitim merkezi açarak kendi gibi hasta olan bireyleri tedavi etmeyi hayal ediyor.

Nörolojik bir bozukluk olan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) çocuklarda, okul başarısının büyük oranda düşmesine neden olabiliyor. Tedavi edilmediğinde başta eğitim hayatı olmak üzere kişinin yaşam kalitesini düşüren, iş, ev başta olmak üzere sosyal hayatını önemli ölçüde zedeleyebilen hastalık, uzman hekim kontrolünde ilaçla tedavi edilebilirken, Kocaeli’de özel bir egitim ve rehabilitasyon merkezinde tamamen ilaçsız yöntemlerle çözüme kavuşturuluyor.

Merkezde uzman eğitmenlere kendini teslim eden ve büyük oranda iyileşme aşamasına gelen öğrenciler ise hayallerinin özel eğitim merkezleri açarak kendileri gibi olan bireyleri tedavi etmek olduğunu söylüyor.

“Erken teşhis önemli”

Hiperaktiflik ve dikkat eksikliğinin son yıllarda oldukça arttığını bahseden Özel Eğitim Uzmanı Gülşah Kurt ise şu ifadeleri kullandı:

“Uzman eğitimciler tarafından çocukların gelecekte karşılaşabilecekleri problemler erken tespit edilip çözülebilir. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun ilaçsız tedavisi için devletimizin yoğunlaştırılmış eğitim programları dışında biz burada hayvanlarımızı da kullanıyoruz. Örneğin, çocuk burada ata binerken dikkatini yoğunlaştırıyor ve böylece çocuğun dikkati kendisi de farkında olmadan artmış oluyor. Bu tedavi edilmezse özgül öğrenmeye dönebilir, çocuklarımız ciddi anlamda akademik sorunlar yaşayabilir, içine kapanabilir, arkadaşlarıyla iletişime zorlanır. Yani çocuğumuz içine kapanık, asosyal, akademik anlamda zayıf bir birey olarak yetişir ve hiçbirimiz çocuğumuzun böyle olmasını istemeyiz. Bu erken teşhisle kolayca üstesinden gelinebilir ve ilaç kullanılmasına gerek kalmaz. Ama daha ileri dönemlerde seviye arttıkça tedavisi zorlaşabilir.”

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.