Dikkat: Darbecilik şeker hastalığı gibidir!

Dikkat: Darbecilik şeker hastalığı gibidir!

Tarhan, geçtiğimiz hafta Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlemesi ile kadın subay ve astsubaylar için uygulanan başörtüsü yasağının kaldırıldığını hatırlatarak uyardı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Askeri "Darbecilik de şeker hastalığı gibi, şartların oluşması halinde ilk fırsatta hemen nükseder” dedi.

Üsküdar Üniversitesi, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği ve Bingöl Gelişim Platformu (BİNGEP) ortaklığında, Türkiye’nin Vesayet Karnesi programı düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Altunizade Kampüsü Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın ‘Vesayetin Bitişi” başlıklı bölümünün açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, BİNGEP Başkanı Yunus Ustahabipoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı.

“Askeri vesayet şeker hastalığı gibidir”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geçtiğimiz hafta Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlemesi ile kadın subay ve astsubaylar için uygulanan başörtüsü yasağının kaldırıldığını hatırlatarak “Bu değişiklik noktayı koydu. Askeri vesayet bitti ama aslında bitmedi. Çünkü askeri vesayet, darbecilik bir hastalıktır tıp ki şeker hastalığı gibi. Şeker hastalığını biliyorsunuz kişi şeker hastası olduğu zaman ömür boyu şeker hastasıdır. Şeker hastası yediğine, içtiğine dikkat ederse daha sağlıklı olur ancak dikkat etmediğinde hastalık hemen nükseder. Darbecilik de şeker hastalığı gibi, şartların oluşması halinde ilk fırsatta hemen nükseder” dedi.

“Başörtüsü sorununu çözülmesi askeri vesayetin kaltığının işareti”

Askeri vesayetin toplumca hep hissedildiğini belirten Prof. Dr. Tarhan, başörtüsünün askeri vesayetin sembolü olduğunu söyleyerek şunlara dikkat çekti. “Başörtüsü konusunu toplum olarak çözdük. Örneğin bizim üniversitemizde insanlar birbirlerinin kılık kıyafetiyle uğraşmadan beraber okuyorlar, çalışıyorlar. Toplumda sorun olmayan bir konu silahlı kuvvetlerde de sorun olmamalıydı. Bu konuda önemli bir gelişme oldu. Başörtüsü konusu askeri vesayetin sembolüydü, başörtüsü sorunu çözüldü bu da askeri vesayetin kalktığının işareti oldu” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 15 Temmuz’da halkın “Patron benim” dediğini belirterek “Toplumun her kesiminde darbeye karşı bir refleks oluştu. Her türlü dünya görüşüne sahip hangi ideolojiye sahip olursa olsun herkes darbe kurbanı oldu çünkü. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Askeri vesayetle ilgili konuları konuşabilmek bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.