Dikkat! Adınıza telefon alınmış olabilir

Dikkat! Adınıza telefon alınmış olabilir

Tüketiciyi Koruma Derneği,t vatandaşların haberi olmadan üzerine GSM hattı ve cep telefonu alındığı yönünde şikayetler aldıklarını söyledi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin bazen kendi  hatalarından mağdur olduğunu bazen de habersizce mağdur edildiğini bildirdi. 
 
 Tüketicilerin alışverişleri sırasında dikkatli olması gerektiğini  anlatan Özalp, şöyle konuştu: 
 
 "Vatandaşların haberi olmadan üzerine GSM hattı ve cep telefonu  alındığı yönünde şikayetler alıyoruz. Dolayısıyla tüketicilerimizin bilgilerini  her aşamada art niyetli insanlar kullanabiliyor. Tüketicilerimizin mutlaka  dikkatli olması, öncelikle savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Yani  bizim bir cep telefonumuz var. Bu hattı kullanıyoruz amae-Devlet şifresi alarak  sorgulama yaptığımızda birden fazla hat olduğu görülüyor. Yine aynı şekilde sizin  adınıza cep telefonu da alınmış. Bu çok tehlikeli bir şey. Bu durum e-Devlet  şifresi üzerinden araştırma yaptığınızda ortaya çıkıyor. Burada çok ciddi  mağduriyetler söz konusu. Tüketicilerimizin yapması gereken en önemli şeylerden  biri bu araştırmayı yapmak olacaktır." 
 
 "Hangi evrak nereye verilecekse üzerine not yazılsın" 
 
Özalp, tüketicinin kendi tedbirini kendisinin alması gerektiğini  belirterek, şöyle devam etti. 
 
"Bunların şöyle olduğunu düşünüyoruz. Bir yere abone olunurken kimlik  fotokopisi isteniyor. Kimlik fotokopisi verirken mutlaka ne için verildiğini, el  yazısıyla fotokopinin üzerine belirtmek gerekir. Nereye hangi evrakı verecekse o  evrakın üzerine mutlaka ne için kullanıldığını yazması gerekir. Art niyetli  insanlar tüketicinin bu iyi niyetini fırsat bilip fotokopi üzerinden sizin  adınıza hat ve cep telefonu alabiliyor. Kendisine ait olmayan bir telefon  alınmış, hat alınmış bunu kimler ne amaçla kullanıyor bilmiyoruz. Mağdur edilen  vatandaşımızın öncelikle savcılıktan bunun araştırmasını talep etmesi lazım." 
 
 Özalp, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyararak,  "Tüketicilerimiz üzerine hat olup olmadığını, cep telefonu alınıp alınmadığını  e-Devlet şifresi alarak 'mobil hat sorgulama' kısmına girip sık sık kontrol  etsin" ifadelerini kullandı. 
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.