'Dik temel harflerle okuma yazma' kamuoyuna tanıtılacak

'Dik temel harflerle okuma yazma' kamuoyuna tanıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca gelecek eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulanması planlanan "dik temel harflerle ses esaslı okuma yazma öğretimi yöntemi", 23 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), gelecek eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulanması planlanan "dik temel harflerle ses esaslı okuma yazma öğretimi yöntemi", 23 Mayıs Salı günü Ankara'da düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk okuma yazma öğretimiyle ilgili olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminden itibaren bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacağına ilişkin açıklama yapmıştı.

Konuya ilişkin olarak MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde 23 Mayıs'ta "İlk Okuma Yazma Öğretimi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecek.

Toplantıda, yeniden düzenlenen "harf grupları" ile geliştirilen "dik temel harflerle ilgili fontlar" için yapılan çalışmaların aşamaları, gelinen nokta ve uygulamaların ele alındığı sergi ve sunumlar yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.