DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylarda DGS tercih ve kayıt heyecanı sardı. Geçen yıl 8-12 Eylül olarak belirlenen DGS kayıtları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İki yıllık meslek yüksekokulu (MYO) mezunları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarına dört yıllık fakültelere geçme imkânı tanıyan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 26 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınavların ardından adaylar DGS sonuçlarının açıklanacağı günü beklemeye koyuldu. ÖSYM adayları bekletmedi ve DGS sonuçlarını kısa sürede açıkladı. Sonuçların ardından DGS tercih stresi başladı. DGS tercih işlemlerinin ve DGS taban puanlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından  açıklanması bekleniyor. Diğer taraftan DGS kayıt tarihleri ise geçen yıl 8-12 Eylül 2014 olarak belirlenmişti. Kayıtlar için de bu sene kesin bir tarih verilmedi.

DGS SONUÇLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

26 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Dikey Geçiş Sınavının (DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 4 Ağustos 2015 tarihinde saat 17:00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

DGS TERCİHLERİ

Adaylar; 2015-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak 15 şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

ülke

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.