DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 DGS Tercihleri

DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 DGS Tercihleri

7 Ekim 2016 tarihi itibari ile sona eren DGS Tercihlerinin ardından binlerce öğrencinin gözü DGS Tercih sonuçlarında. 2016 DGS Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi Açıklama var mı? Haberimizde...

2016 Dikey Geçiş Sınavı 21 Ağustos 2016'da gerçekleştirildiğinden beri tam bir yılan hikayesine dönmüş durumda. Önce Silgi tozları nedeni ile açıklanması geciken sınavın tercihleri başlamış, 7 Ekim 2016 itibari ile de Tercihler bitmişti. Öğrenciler DGS Sürecinin bitmesi için beklemeye başladı ve gözler ÖSYM'ye döndü.

ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden gerçekleştirilen DGS tercihleri, 7 Ekim 2016 tarihi ile bitti ve sonuçlar beklenmeye başladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Kurum, genel olarak DGS tercih sonuçlarını 2 hafta içinde açıklıyor. Tahmini olarak Ekim sonu gibi DGS Tercih Sonuçları açıklanır. Lakin bu sene DGS Sonuçlarının geç açıklanması kurumu elini çabuk tutmaya itiyor. Bu yüzden Ekim ayının yirminci gününden önce tercih sonuçları açıklanabilir.

YÖK veya ÖSYM, henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmış durumda değil.

DGS Yerleştirmeleri nasıl olacak?

2016 DGS yerleştirmeleri, tercih yapan öğrencilerinin DGS puanları ile Üniversitelerin kontenjanları hesap edilerek yapılacaktır. Fakat yerleştirmeler esnasında en önemli unsur aldığınız DGS puanı olacaktır.

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar
tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler.

Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

 

Risalehaber.com-NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.