Devrek'te Kurban Kesim Kursu

Devrek'te Kurban Kesim Kursu

Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle Devrek’te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 27 kursiyere 'Kurban Kesim Kursu' verilmeye başlandı.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Devrek Müftülüğü, Devrek Toplum Sağlığı Merkezi ve Devrek Belediyesi tarafından işbirliği ile açılan Kurban Kesim Kursuna müracaatta bulunan 27 kursiyere ilgili kurumların yetkilileri tarafından kurban kesimi hakkında eğitimler verilmeye başlandı. Düzenlenen kurs açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Devrek Belediyesi, Müftülük ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin nezaretinde açılan Kurban Kesim Kursu’nun açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Beş gün devam edecek olan kursumuzda kursiyerlere teorik ve pratik alanlarda ilgili arkadaşlarımız tarafından eğitimler verilecektir. Amacımız kesilecek kurbanların sağlıklı, dini vecibelerini yerine getirerek usulüne uygun kurban kesimi yapılmasını sağlamaktır” diye konuştu.
 
Belediye Veteriner Hekim Muhsin Dede, Veteriner Hekim Volkan Hızarci, müftülük yetkilisi Hulusi Çekirdekçi ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından ortaklaşa verilecek eğitimler sonrasında kursiyerlere kurs bitirme ve kurban kesme sertifikası verilecek. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Uzar, "Özellikle Devrek Belediye başkanımız Mustafa Semerci’ye buradan çok teşekkür ediyorum. Kursumuzun başlamasından bitmesi aşamasına kadar gerek yetkili personel ve gerekse pratik eğitimlerde kurban kesilecek alanların tahsisine kadar bizlerin yanında yer almaktadırlar” dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.