Devlet yeraltına 2 milyar lira yatıracak

Devlet yeraltına 2 milyar lira yatıracak

Kamunun madencilik sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Madencilik sektöründe bu yıl uygulanacak 45 proje için yaklaşık 2 milyar liralık kaynak ayrıldı.

Göksel Yıldırım'ın haberi:

Kamunun madencilik sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Madencilik sektöründe bu yıl uygulanacak 45 projeye yaklaşık 2 milyar liralık kaynak ayrıldı. Madencilik alanında en fazla kaynak 1 milyar 400 milyon lira ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne aktarılacak.

Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan 2014 Yılı Yatırım Programı'na göre, kamunun madencilik sektörüne bu yıl için ayırdığı yatırım tutarı, geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Böylece, kamu yatırımlarından madencilik sektörüne geçen yıl 1 milyar 790 bin 700 lira kaynak ayrılırken, bu miktar 2014'te 1 milyar 977 milyon 700 bin liraya çıktı.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu yıl madencilik sektöründe 45 proje uygulanacak.

Madencilik alanında en fazla kaynak TPAO'ya ayrılacak. TPAO'nın bu yıl ki 9 projesi için 1 milyar 400 milyon liralık harcama yapılacak.

Sektörde en fazla kaynak ayrılan ikinci kurum Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü oldu. Kurumun 6 projesi için, 200 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü de madencilik sektöründe en fazla kaynak ayrılan kurumlar arasında yer aldı. Sektördeki yatırımların 8'ini üstlenen genel müdürlüğe, 140 milyon lira kaynak tahsis edildi.

Yerli kömür üretiminde Türkiye'nin en önemli kamu kuruluşları olan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü de madencilik sektöründe bu yıl 9 projeye imza atacak.

TKİ'nin 4 projesi için 115 milyon lira kaynak kullandırılacak. TTK'nın 5 projesi için ise 64 milyon lira ayrıldı.

Proje sayısının fazlalığıyla dikkat çeken Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yıl boyunca 11 proje için çalışma yürütecek. Kuruma, projelerini gerçekleştirebilmesi için 55 milyon liralık kaynak kullandırılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ise 2 proje için 3 milyon 700 bin lira kaynak ayrıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.