Devlet, Risale-i Nur’la barışmaya, onu sahiplenmeye karar verdi

Devlet, Risale-i Nur’la barışmaya, onu sahiplenmeye karar verdi

Bulut: Başbakanın Risalelerin basılacağını söylemesi fevkalade sevindirici

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci-yazar Mehmet Ali Bulut, “Devlet, nihayet Risale-i Nurlarla tanışmaya, onunla barışmaya ve onu sahiplenmeye karar verdi” dedi

Haber 7’deki yazısında Başbakan Erdoğan’ın, İşaratu'l-İ'caz'dan sonra Risale-i Nur'un diğer eserlerinin de Diyanet tarafından basılacağını haber vermesinin, fevkalade sevindirici olduğuna dikkat çeken Bulut, “Her fitnenin bir hikmet ve rahmet boyutu vardır ya inanın bu gelişme bu fitneleri rahmete dönüştürür. Şu hadiseler yaşanmasaydı risalelerin Diyanet tarafından basılması belki akla bile gelmezdi. Gelse bile, vakti merhununa tehir edilirdi. Ama şu olaylar, Risaleleri devletin gündemine aldırdı. Bugün herkes onun esasları üzerinden birbirine gönderme yapıyor. Demek ki devlet, nihayet risale-i nurlarla tanışmaya, onunla barışmaya karar verdi. Veya onu sahiplenmeye… Üstad da dememiş miydi "bir gün gelir, bu millet diğer İslam halklarına karşı risale-i nur ile iftihar eder" diye… Bu, fevkalade önemli bir gelişmedir. Başbakanımızın bu müjdesini, belki de milletin bahtının uyanması şeklinde anlayabiliriz. Milletin, onu, dört kıtada hükümran kılan diniyle yeniden barışması!” şeklinde yazdı.

Risalelerin devlet eliyle basılmasının, devletin hem ona karşı bir hak teslimi hem de İslam ile barışması anlamına geldiğine dikkat çeken Bulut, Ayasofya’ya da ayrı bir önem verdi:

“Başbakanı buna sevk eden saik ne olursa olsun hayırdır ve güzeldir! Belki bu fitnelerin yaşanmasının rahmet tarafı da Risalelerin Diyanet eliyle yayınlanması olacak!

“Ben ısrarla bir şeyi tekrar edip duruyorum. Eğer Menderes, Ayasofya'yı camiye dönüştürseydi, belki de ihtilale maruz kalmayacak ve idam de edilmeyecekti...

Aynı şeyi bugün dahi söylemek mümkündür. Çünkü Ayasofya'nın açılması meselesi bir zemin ve zaman meselesi değil, bir irade ve azim meselesidir. Başbakan o iradeyi sergilese, Ayasofya'yı ibadete açsa, seçimler için bu kadar dil dökmeye gerek bile kalmaz! Çünkü her müminin gönlünde Ayasofya'nın müze haline getirilmiş olmasının utancı var. Ayasofya'nın şu hali bu millete mağlubiyet utancını ve acizliğini hatırlatıyor. Siz onu açtığınızda, millete güven gelecek. Karton krallıklar yıkılacak. Ve emin olun, şu gün yaşadığınız kadar bile baskı görmezsiniz.

“Ey erbabı-ı hükümet işte görüyorsunuz, millete hizmet etmeye karar verdiğinizden bu yana sizinle uğraşıyorlar. Mademki millete hizmet etmeniz oranında üstünüze geliyorlar, siz en son hamleyi yapın! Şu anda yapılandan daha fazla ülkeye zarar veremezler.  Size yapılan baskı niçindir. Sizi, sınırlarını kendilerinin çizdiği ağılın içinde tutma çabasıdır. Siz o duvarı yıkın, bakın bakalım neler oluyor? Türkiye'ye savaş mı açarlar? Acaba şu anda yaşananlar başka bir şey mi?

“Ben sayın Erdoğan'ın yerinde olsam, Risalelerin basımıyla Ayasofya'nın açılışını aynı ana denk getiririm. İşte o zaman şehadet mertebelerine denk bir hizmet etmiş olur.

erdogan_risalehaber.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum