Devlet memuru olmak yerine girişimciliği özendirmemiz lazım

Devlet memuru olmak yerine girişimciliği özendirmemiz lazım

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Girişimcisinin olmadığı bir ülke kesinlikle sürdürülebilir bir kalkınma yakalayamaz. Devletçi modelle kalkınmak mümkün değil..."

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım." dedi.

Işık, Gebze'deki bir otel düzenlenen Girişimci İş Adamları Vakfı Gebze Şubesi Açılışı ve 1. Girişimci Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vakıfların Türkiye için öneminden bahsetti.

ABD'nin soğuk savaş döneminde net galibiyet elde etmesinde girişimcilik esasına dayalı bir ekonomik kalkınma modelini benimsemesinin etkili olduğunu ifade eden Işık, şu anda da göreceli olarak ABD'yi dünyada diğerlerine göre üstün tutan vasfın yine bu alanda ortaya koyduğu iddia olduğunu kaydetti.

Işık, ABD'yi övmek için bunları anlatmadığını dile getirerek, "Bugün Kudüs'le ilgili ettiğimiz mücadelenin, hakkın ve adaletin hakim olması noktasında özellikle verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için bizim de girişimcilik ruhunu çok ama çok canlı tutmamız lazım. Türkiye pek çok ekonomik kriz yaşadı. Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden dolayı çıkan en son kriz, 2001 krizi. 2001 krizinin yaraları öyle veya böyle sarıldı." ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarıyla 2001 kriz dönemi parametrelerinin çok daha ilerisine geçtiklerini anlatan Işık, ekonomiyi 4 kat, milli geliri de 3 kat büyüttüklerini bildirdi.

Krizin girişimcilik ruhuna vurduğu darbenin bugün de tam onarılamadığını aktaran Işık, "Girişimcisinin olmadığı bir ülke kesinlikle sürdürülebilir bir kalkınma yakalayamaz. Devletçi modelle kalkınmak mümkün değil. Girişimcilik alanı çok önemli. Cumhurbaşkanımız da geçen çok güzel ifade etti. Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım. Tekno girişim, bu çağda ülkelerin pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok önemli ve değerli." değerlendirmesini yaptı.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.