Devlet memurlarının izin yasağı ne zaman kalkacak?

Devlet memurlarının izin yasağı ne zaman kalkacak?

Kamuda çalışan binlerce devlet memurunun izinlerinin iptal edilmesinin ardından, izinlerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Memurların Yıllık izinlerinin ne zaman kullanılmaya başlanacağı hakkında tam bir tarih yetkililer tarafından henüz açıklanmadı.

FETÖ darbe girişiminin ardından Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan 3 aylık OHAL ilanı 21 Temmuz 2016 Tarihli ve 29777 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 21 Temmuz gece 01.00 itibariyle Olağanüstü Hal OHAL durumu ülkemizde başladı. Bilindiği üzere OHAL den sonra devlet memurlarının izinleri iptal edildi. Hali hazırda yıllık izinde olan kamu personelleri ivedilikle göreve çağırıldı. Darbe girişimi nedeniyle iptal olan kamu personellerinin izinleri ile tatile çıkma planları, balayı planları suya düşen binlerce devlet memuru yıllık izinlerin ne zaman açılacağını merak ediyor.

OHAL ilan edileli bugün 6 gün oldu. FETÖ ile ilişkisi olan devlet memurlarının nasıl açığa alınacağı, nasıl görevlerine son verileceği OHAL kapsamında kanun hükmünde kararname KHK hazırlanıp yürürlüğe konuldu. Tüm bakanlıklar KHK'ye göre FETÖ ile ilişkin olan memurların belirlenmesi, kurumlarda komisyon kurulması ve görevden alma kararları verilmesi gibi işlemlerin tamamlanmasından sonra Yıllık İzinlerin açılması yoluna gidilebileceği öngörülüyor.

Hain darbe girişiminin ardından devlet memurlarının izinleri iptal edildi ve devlet memurlarının rapor almamaları için önlemler alındı. Sağlık Bakanlığı devlet memurları ve Kamu personeline verilecek sağlık raporlarının başhekimler tarafından onaylanmasını isteyerek gereksiz yere rapor kullanılmasının önüne geçildi. Yıllık izinler iptal oldu, rapor almak zorlaştı fakat devlet memurları mazeret izinlerini kullanabiliyor. Mazeret izinleri 657 sayılı devlet memurları kanununda annelerin süt izni, evlilik izni, ölüm izni olarak belirtiliyor. 3 aylık OHAL durumundan yıllık izinlerinin iptalinin devam etmesi muhtemel olarak görülüyor.

Kaynak: www.mymemur.com.tr

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum