Devlet insan yetiştirme düzenini gözden geçirmeli

Devlet insan yetiştirme düzenini gözden geçirmeli

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın öldürülmesiyle ilgili "Devlet ve toplum olarak nerede hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesiyle ilgili, "Bu insanlığını kaybetmiş habis ruhların nasıl bu kadar pervasız olabildiklerinin hemen her düzlemde müzakere edilmesi gerektiği açıktır. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşler Başkanı Görmez, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Görmez, mesajında, "Masum ve pak kardeşimiz Özgecan'ın zalim ve gaddar bir kültür tarafından acımasızca yok edilmesi karşısında sadece biz kardeşlerinin değil, melekler aleminin de bu acıya ağladığını düşünüyorum. Bu insanlığını kaybetmiş habis ruhların nasıl bu kadar pervasız olabildiklerinin hemen her düzlemde müzakere edilmesi gerektiği açıktır. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Mesajında, Özgecan'a Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ve acılı ailesine sabır ve başsağlığı dileyen Görmez, "Bu meş'um kültürün tehditleri altında yaşayan hiçbir kadın kardeşimizi yalnız bırakmayacağımızı buradan duyurmak isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, aileyi de telefonla arayarak taziyelerini iletti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum