Devlet genci de yaşlıyı da unutmadı

Devlet genci de yaşlıyı da unutmadı

Sınai ve tarımsal projelere ödenek ayıran kamu, gençlere ve yaşlılara yönelik projeleri desteklemeyi de ihmal etmedi.

 Devlet bu yıl yaşlı, genç ve çocuklara yönelik projeler için yaklaşık 100 milyon lira harcayacak.

AA muhabirinin 2014 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı GAP, DAP ve TOKİ programları çerçevesinde 1991 yılında yapılmaya başlanan ve 2016'da tamamlanması planlanan çeşitli il ve ilçelerdeki huzurevi yaşlı bakım ve rehberlik merkezi, yaşlı hizmeti merkezlerinin etüt, proje ve inşaat işleri için 390 milyon 956 bin lira bütçe ayırdı.

Yaşlılara yönelik sosyal hizmetlere ilişkin ulusal düzeyde politika ile stratejilerin belirlenmesi, uygulanması ve çalışmaların değerlendirilmesi kapsamında planlanan projelerin hayata geçirilebilmesi için bu yıl 47 milyon 119 bin lira harcanacak. Söz konusu projelerle, yaşlıların yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilecekleri sosyal desteklerin verilmesi için gerekli mekanizmaların kurulması, var olanların standardize edilmesi, uygulamaların takip edilmesi ve denetlenmesi amaçlanıyor.

Çocuk, genç ve öğrencilere 50 milyon liralık yatırım

Devlet, yaşlılara yönelik bu projelerin yanında öğrenci, çocuk ve gençlere ilişkin programlar da yürütüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün hayata geçirmeyi planladığı projeler için bu yıl toplam 49 milyon 705 bin lira ödenek ayrıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılında tamamlanması planlanan Çocuk ve Gençlik Programlarında kullanılmak üzere 150 milyon lira ayırdı. Sosyal kalkınma destekleri çerçevesindeki söz konusu program için bu yıl 22 milyon 500 bin lira harcanacak. Çocuk ve Gençlik Programları, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanmasını, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesini, sosyal ve eğitim desteğiyle topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da muhtelif il ve ilçelerdeki Gençlik Projelerini Destekleme Hibe Programı kapsamında 2013-2014 yıllarında kullanmak üzere 42 milyon 400 bin lira ayırdı. Bakanlık bu yıl Sosyal Kalkınma Destekleri çerçevesindeki söz konusu program için 21 milyon 200 bin lira destek sağlayacak. Program; gençlerin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenmesini, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlanmasını, sosyal hayatın her alanına etkin katılımının artırılmasını hedefliyor.

Sosyal Kalkınma Destekleri çerçevesinde Erişilebilirlik Destek Projesi (ERDEP) için 5 milyon 405 bin lira ayıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çeşitli il ve ilçelerdeki Öğrencilerin Zararlı Madde Kullanımının Araştırılması projeleri için 2014-2015 yılları arasında kullanılmak üzere 850 bin lira ödenek ayırdı. Söz konusu araştırma için de bu yıl 600 bin lira harcanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.