Devlet evlilik öncesi eğitim verecek

Devlet evlilik öncesi eğitim verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Evlilik öncesi eğitimleri bütün yurttaşlarımıza verelim, yeni evliliklerde de sorunsuz başlangıç yapalım istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AA muhabirine, üzerinde çalıştıkları "Evlilik Öncesi Eğitim Paketi" hakkında bilgi verdi.

Paketin pilot uygulamalarını yaptıklarını ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten İslam, ideal eş seçimi nasıldır, evlilikte beklenti düzeyi ne olmalıdır ve evlilikte yaşanan krizlerde çözümlerin nasıl bulunacağı konularında evleneceklere seminerler verildiğini söyledi.

Güçlendirilen eğitim seminer programlarını bütün illere yaymak istediklerini ve bu konuda belediyelerle ortak çalışmalar yapacaklarını ifade eden İslam, aile eğitim programlarını, sivil toplum kuruluşlarında, kamu kurum ve kuruluşlarında uyguladıklarını anlattı.

İslam, kamu kurum ve kuruluşlarındaki elemanları eğitici olarak eğittiklerini, daha sonra bu kuruluşların eğitimleri kendi bünyelerinde verdiklerini kaydetti.

Paketin ilerleyen günlerde açıklanacağına işaret eden İslam, "Bunlar sürekli geliştirilmesi gereken programlar. Türkiye'de aile eğitim programlarının tümünü, özelde de evlilik öncesi eğitimleri bütün yurttaşlarımıza verelim, yeni evliliklerde de sorunsuz başlangıç yapalım istiyoruz"  dedi.

"Program ebeveyn çocuk iletişimi üzerine olacak"

Bakan İslam, suça yönelen ve suçun mağduru olan çocukların rehabilitasyonunun yapıldığı ANKA Programı kapsamında da anne ve babaların çocuklarla olan iletişimini güçlendirmek amacıyla çalışma yürüteceklerini belirtti.

Programın ebeveyn-çocuk iletişimi üzerine olacağını dile getiren İslam, eğitimin anne-baba iletişiminin nasıl kurulması gerektiğinden başlayacağını söyledi.

Uzmanların aile çocuk eğitimi konusundaki modülleri tamamlamasını beklediklerini dile getiren İslam, "Uzmanlar bu konuyu o kadar elzem gördüler ki 2015 yılı içerisinde hazırlamaya çalışacaklar. Uzmanlar programı tamamladıklarında online olarak, Bakanlığımızın internet sitesinde Aile TV'den ailelere ücretsiz olarak vereceğiz. İlerleyen süreçte bunu aile eğitim programı içerisine alabiliriz ve yaygınlaştırabiliriz" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.