Devalüasyon ne demektir? Neden Devalüasyon olur?

Devalüasyon ne demektir? Neden Devalüasyon olur?

Şu sıralar çokça duyulan Devalüasyon terimi merak konusu oldu. Devalüasyon nedir? Devalüasyon sebepleri nelerdir?

23 Mayıs salı günü itibari ile insanlarımızın en çok merak ettiği konuların başında Devalüasyon geliyor. Ekonomik bir terim olan Devalüasyon'un sebepleri de aynı derece merak konusu. Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne demektir?

Ülkede son günlerde artan dövüz kurlarının sebebi olarak Devalüasyon gösterildi. Ülkemizde daha önce sıkça yapılan Devalüasyon, son saatlerin en çok merak edilenleri arasında.

Devalüasyon nedir?

Devalüasyon basit anlamda bir ülkenin parasının yabancı paralar karşısında (dolar,euro) değer kaybetmesine verilen addır. Değer kaybetme işlemi bazen bizzat ekonomiyi yönetenler tarafından yapılır. Bunun nedeni ise ithal ürünlerin fiyatlarının arttırılarak yerli ürünlere talebi arttırmaya çalışmaktır.

Türkiye'de Devalüasyon mu oldu?

Dün gece itibari ile fırlayan dolar kurunun an itibari ile 4.92'lere kadar çıkması insanlarda 'Devalüasyon mu oldu?' sorusuna neden oldu. Fakat bu Türkiye'de mümkün değil. Bunun nedeni ise Türkiye'nin dalgalı kur kullanması. Devalüasyon sadece sabit kur kullanan ülkelerde alınabilecek bir karardır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.