Dev 'Sana ihtiyacım Var' konvoyu Ramazan için yolda

Dev 'Sana ihtiyacım Var' konvoyu Ramazan için yolda

"Sana ihtiyacım Var" kampanyasının ramazan çalışmaları kapsamında 96 tırlık yardım konvoyu Suriye'ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile 15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşu, "Sana ihtiyacım Var" kampanyasının ramazan çalışmaları kapsamında içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 96 tırlık yardım konvoyunu Suriye'ye gönderdi.
 
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Reyhanlı ilçesinde yardım tırlarının gönderilmesi öncesi düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Allah'ın çocuk ve kadınların üzerine varil bombaları atanları da yardım eden güzel insanları da bildiğini söyledi.
 
Suriye halkı adına herkese teşekkür eden Yıldırım, "Suriye için organize edilen en büyük uluslararası yardım konvoyunun ikinci kısmı ramazan girmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ramazan sonuna kadar yardım tırı sayısı ise bin olacak. Şuanda Suriye'nin hemen her bölgesinde su sıkıntısı yaşanıyor. Allah kimseyi susuz ve çaresiz bırakmasın" diye konuştu.
 
"Büyük ramazan yardımı" organizasyonuna 15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini belirten Yıldırım, "Bugün 96 tırı Suriye'ye uğurluyoruz. Toplam 17 milyon lira değerindeki 317 tırlık yardım malzemesi ise ramazan girmeden Suriye'de olacak" dedi.
 
Yardım tırlarının bir kısmının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü, bir kısmının da Şanlıurfa'nın Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderileceği öğrenildi.
 
Konuşmaların ardından 2 bin 554 ton un yüklü 96 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı. Yardım tırlarında gıda, un, pirinç, makarna, mercimek, bulgur, sıvı yağ, salça, hurma, bebek bakım ürünleri, bisküvi, süt ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlar yer alıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.