Dev projeler tıkırında

Dev projeler tıkırında

Üçüncü köprü, yollarıyla birlikte yüzde 65 tamamlandı. 2016'nın sonuna yetişecek

Türkiye'ye çağ atlatacak dev projeler; siyasi belirsizlik, terör olayları, komşulardaki gerginlik, küresel durgunluk endişeleri, yükselen dolar gibi olumsuzluklara rağmen tıkır tıkır devam ediyor. Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında “Altyapı Liderleri Zirvesi” gerçekleştirildi. Zirveye Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü ve 4.5G gibi önemli altyapı projeleri damga vurdu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüklenici firmalarından IC İÇTAŞ Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, “3. Köprü hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladı. Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız. İnşallah 2016'nın son çeyreğinde trafiğe açmayı hedefliyoruz. Şu anda gidişatımız o doğrultuda. Bu konuda bir aksaklık yaşamıyoruz” dedi. Köprünün finansmanını 3'ü kamu olmak üzere 6 bankadan aldıkları kredi ile karşıladıklarını hatırlatan Çeçen, şu anda karadan karaya iki ayağı olan dünyanın en büyük köprüsünü yaptıklarını aktardı. 2023 hedeflerinin önemine dikkat çeken Çeçen; Türkiye'nin 500 milyar doların üzerinde bir yatırım ihtiyacının gözüktüğünü, bunların içerisinde teknolojik yatırımlar, enerji, ulaştırma yatırımları gibi çok sayıda bölümün sıralanabileceğini aktardı.

NİHAT ÖZDEMİR: Üçüncü havalimanı için 7 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

? Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir; Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen üçüncü havalimanının inşaatının hızla ilerlediğini kaydederek, “Şu anda 2 bine yakın kamyon, bine yakın ekipman çalışıyor. 7 bin olan istihdam ise ilerleyen günlerde 30 bine yükselecek” dedi. Özdemir, finansman konusunu da çözdüklerini belirterek şunları söyledi: “Bu ay içerisinde hızla kredi anlaşmasını sonlandıracağız. 750 milyon avroluk köprü kredi ile inşaata tam hız devam ediyoruz. 2018'in ilk çeyreğinde üçüncü havalimanına uçakları indirip kaldırmaya başlayacağız. 120 civarında kapımız olacak. Dünyanın en iyi bagaj sistemini de bağlamak üzereyiz.”

GÖKHAN ÖĞÜT: 4.5G için 250 bin km fiber altyapı

? Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, “Nisan 2016 itibariyle 4.5G teknolojisi ile daha yüksek aktarım hızları, daha fazla kapasite ve daha çok kalite hayatımıza girecek. Yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri sayesinde bilgiye erişimimiz hızlanacak. İletişimde yeni bir çağın habercisi olan 4.5G, hemen ardından 5G'yi de getirecek” dedi. 4.5G'nin hazır hale gelmesi için fiber altyapısının oluşması gerektiğine dikkat çeken Öğüt, şunları kaydetti: “Ülkemizde 257 bin kilometrelik fiber altyapı mevcut, oysa 500 bin kilometrelik fibere ihtiyaç var. Bu yatırım büyük bir kaynak gerektiriyor ve bunu ancak özel sektör ve kamu iş birliği ile bir araya getirmek en doğru çözüm. Türkiye'nin altyapı, mühendislik, teknik donanım ve tüketici ilgisi gibi pek çok açıdan 4.5G'ye hazır olduğunu gözlemliyoruz ve yeni nesil teknolojilerde başarılı bir performans sergileyeceğimize inanıyoruz.”

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.