DES, Suriyeli Çocuklara Desteğini Artırıyor!

DES, Suriyeli Çocuklara Desteğini Artırıyor!

Geçen yıl Ocak ayında savaş mağduru Suriyeli çocuklar için oyuncak ve kışlık giyecek yardım kampanyası başlatan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) kampanyanın kapsam ve içeriğini zenginleştirerek Suriyeli çocuklara destek olmaya devam ediyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

OYUNCAK VE KIŞLIK GİYECEK YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDECEK

Kampanya hakkında basın toplantısı DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Geçen yıl düzenlediğimiz kampanya kapsamında üyelerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve ailelerinden oyuncak, atkı, bere, eldiven, bot, diş fırçası, diş macunu, hırka, kazak ve kaban gibi kışlık giyecekler toplayarak Suriyeli çocuklara destek olmaya çalışmıştık. Bu yıl bu kampanyayı daha da güçlü bir şekilde yeniden başlatacağız. Ayrıca Suriyeli çocuklarımızın eğitim sorununa çözüm getirecek nitelikli faaliyetler planlıyoruz. Bununla ilgili proje ve planlarımızı yetkili kurum ve yöneticilere sunacağız” dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİM SORUNU EN ÖNEMLİSİ!

Türkiye’de yaşayan 700 bini aşkın Suriyelinin ve özellikle çocukların eğitim sorunun büyük önem arz ettiğini kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Türkiye'de misafir edilen Suriyeli çocuklarımızın eğitime erişimlerini ve aldıkları eğitimin standartlarının artırılmasını ve bu manada Milli Eğitim Bakanlığımızın başarılı bir şekilde koordine ederek yürüttüğü eğitim çalışmalarını destekliyoruz. Bu manada işbirliği yapmak, bir eğitim sendikası ve sivil toplum kuruluşu olarak etkin roller üstlenmeyi düşünüyoruz” dedi.

SURİYE’DEKİ ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKI ENGELLENİYOR!

Hali hazırda 200 binden fazla Suriyelinin sınır vilayetlerimizde kurulan 21 kampta, 400 binden fazla Suriyeliye de kamplar dışında barınak, güvenlik, sağlık ve eğitim hizmeti sunulduğunu kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Suriye’de çocukların eğitim hakkı engelleniyor. Oysa Türkiye’deki kamplarda bulunan 45 bin civarında Suriyeli öğrenciye, 1923 öğretmenle, 693 sınıfta ilk ve orta öğretim derecelerinde eğitim veriliyor. Türkiye Suriyeli yüzlerce öğrenciye yüksek öğretim imkânı da sağlıyor. Türkiye, silah ve bomba seslerinden kaçarak ülkemize gelen Suriyeli çocukların eğitimine verdiği destekle barış dolu bir Suriye’nin inşasına katkıda bulunmuş oluyor. Bu çocuklar ilerde Suriye ile Türkiye’nin ilişkilerine katkı sağlayacak ve bizim elçilerimiz olacak. Bizde sendika olarak Suriyeli çocuklara dönük eğitim faaliyetlerinin belli bir standartta yürütülmesi ve bu alanda yeni çalışmaların projelendirilmesi yanı sıra iş birliğini güçlendirici faaliyetler planlayacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.