DES, Hükümete Öğretmenler Günü İkramiyesini Hatırlattı!

DES, Hükümete Öğretmenler Günü İkramiyesini Hatırlattı!

DES, Hükümete Öğretmenler Günü İkramiyesini Hatırlattı!

Risale Haber - Haber Merkezi
 
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tüm yurtta kutlama kararı aldıklarını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak şura kararı aldırdıklarını kaydederek, “Başbakan Sayın Erdoğan’a 3 yıllık bir ihmali hatırlatmak için haklı ve makul talebimizi içeren mektubumuzu gönderdik. Hükümetten 24 Kasımda eğitim çalışanları için her an bir müjde bekliyoruz” dedi.
 
 Kamuda ‘Eşit işe eşit ücret’ uygulamasını gerçekleştirmek için çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede öğretmenlerin unutulduğunu, 2014 başında verilecek 125 TL’lik ek ödemenin yetersiz olduğunu ve öğretmenlerin halen kamuda en düşük ücret alan kesim olduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 24 Kasımda öğretmenler ve eğitim çalışanlarını mutlu edecek bir açıklama için Başbakan Erdoğan’dan randevu istediklerini ve ikramiye için kulis ve diplomasi faaliyetleri sürdürdüklerini de söyledi.
 
Konuyla ilgili bir mektupta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdiklerini söyleyen Gürkan Avcı, “Geçim sıkıntısından kurtulmuş, moral, özgüven ve motivasyonu yüksek bir eğitim ordusu ancak bilimsel, nitelikli ve verimli bir eğitim verebilir. Fatih projesi ve 4+4+4 eğitim modeli başta olmak gerçekleştirilen reformların sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi için, eğitimcilerin ekonomik, demokratik, mesleki ve özlük haklarının geliştirilmesi gerekiyor. 24 Kasım müjdesi olarak, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600’e yükseltilmesi yahut ek ödemelerin tüm eğitim çalışanlarının yararlanabileceği şekilde ücretlere ve emekli maaşlarına da yansıtılması şeklinde bir düzenlemenin de mümkün olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Öğretmenler için başta insanca yaşayacak ücret talebi olmak üzere, ek ödemelerin tamamın temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, vergi dilimi uygulamasının sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmesini istediklerini kaydeden Avcı, şunları söyledi; “Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde 15 Tl olmalıdır. Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında ve bütün eğitim ve bilim çalışanlarının yararlanması sağlanmalıdır. Okullarımızda çalışan hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Öğretmenlerin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, İLO standardında gerçek bir toplusözleşme yasası yapılmalıdır. n yaratılması sağlanmalıdır. DES olarak, yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının Öğretmenler Günü`nü kutluyoruz.