Dertli Battaniye’ Suriye yolunda

Dertli Battaniye’ Suriye yolunda

Kış aylarının çok soğuk geçtiği Suriye’de, onlarca Suriyelinin donarak hayatını kaybetmesi Türkiye'deki üniversiteli öğrencileri harekete geçirdi.

Dertli Battaniye adını verdikleri proje ile Suriye'deki çocukların kışlık giysi ve battaniye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan öğrenciler, ilk bin adet Dertli Battaniye setini Suriye'de kamplarda yaşayan çocuklara ulaştırmak üzere dün İstanbul’dan yola çıkardılar.

Bir grup üniversite öğrencisi, Suriyeli çocuklara kışlık giysi ve battaniye yardımı yapmak üzere Dertli Battaniye adında bir proje başlattı. Üniversiteliler proje kapsamında battaniye, bot, atkı, bere, eldiven gibi ürünlerden oluşan bohçaları Suriye'ye gönderiyorlar. 10 Ocak'ta başlayan proje, ilk on günde yoğun ilgi gördü ve bin adet bohça dün Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir bohça bedelinin 100 TL olduğu projede yardımlar her bin bohçada bir yola çıkacak. 1,5 ay boyunca devam edecek projenin hedefi Suriyeli çocuklara toplamda yüz bin bohça göndermek. 
Sadaka Taşı Derneği ile ortak yürüttükleri projede battaniye, bot, mont, atkı, bere, eldiven ve kışlık çoraptan oluşan dertli battaniye setleri hazırlayan öğrenciler bir setin bedelinin 100 TL olduğunu ama herkesin projeye dilediği miktarda katkıda bulunabileceğini söylüyorlar. Sadece nakdi yardımın kabul edildiği projede, toplanan yardım miktarı, hazırlanan ve gönderilen set adedi gibi projeye ait güncel bilgiler, günlük olarak projenin sosyal medya hesaplarında yayınlanıyor. 

BİR BOHÇA DA SİZ HAZIRLAYIN!

Sizler de bu soğuk havada Suriyeli çocukların üzerlerine bir battaniye örtmek isterseniz, 'Dertli Battaniye' için Sadaka Taşı Derneği tarafından açılan banka hesabına dilediğiniz miktarda para yatırabilir ya da DERTLİ yazıp 2989'a kısa mesaj atarak 5 TL katkıda bulunabilirsiniz. Detaylı bilgi için dertlibattaniye.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

MOBİL FIRINLA GÜNDE 25 BİN EKMEK

Dertli Battaniye projesini organize eden üniversite öğrencileri geçtiğimiz yıl yine Sadaka Taşı Derneği ile iş birliği yaparak Mobil Fırın projesini hazırlamıştı. Suriye'ye gönderilen Mobil Fırın günde 25,000 ekmek üretebiliyor ve ihtiyaç duyulan bölgeye hızlıca hareket edebiliyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.