Dersimiz obezite

Dersimiz obezite

MEB ve Sağlık Bakanlığı obezitenin önüne geçmek için müfredata şişmalık bölümü ekliyor. Çalışmaya göre derslerde diyabet ve obezite öğrencilere anlatılacak.

Elif Özlem karataş'ın haberi:

Sağlık Bakanlığı diyabet ve obezitenin önüne geçmek ve erken yaşta farkındalık yaratmak için sağlık bilgisi derslerine 'şişmanlık' bölümünü ekleyecek. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine giden Bakanlık, Hayat ve Fen Bilgisi derslerine diyabet, sağlık bilgisi derslerine de şişmanlık bölümünü alacak.

TOPLUMSAL ÇALIŞMA İÇİN TEŞVİK EDİLECEK

Ulusal düzeyde ölüme neden olan ilk 10 hastalık arasında yer alan diyabet ve obezite ile mücadele için Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı elele verdi. Bu kapsamda derslerde şişmanlık ve diyabet konuları işlenecek.

YEMEKLERE AYAR GELİYOR

Derslerde kullanılması için diyabet ve obezite ile ilgili eğitim araçları geliştirilirken, çocuklar diyabetle ilgili toplumsal çalışmalarda görev almaları için teşvik edilecek. Toplu yaşanan yerler olan okullar, yurtlar, işyerleri, cezaevi ve kışlalarda gibi toplu yaşanılan yerlerde sunulan beslenme hizmetleri, obezite ve diyabeti önleyecek şekilde yapılması için çalışmalar yürütülecek. nitelikte olması için çalışma yapacak.

ORAN YÜZDE 7'Yİ AŞTI

Obezitenin görülme sıklığı yüzde 30'a, okul çağı çocuklarda obezite sıklığı yüzde 7'ye ulaştı. Verilerine göre 7 milyon diyabet hastasının yüzde 45'i diyabet hastası olduğunun farkında değil. Farkındalık çalışmaları kapsamında diyabet için bilim adamları, sanatçılar siyasi liderler rol model seçilecek ve Bakanlık tarafından belirlenen mesajlar bu kişiler aracılığı ile topluma aktarılacak.

Yeni Şafak