Ders kitaplarında terör örgütü propagandası

Ders kitaplarında terör örgütü propagandası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özellikle eğitim alanında yuvalanan FETÖ’nün ders kitaplarında sebep olduğu tahribatı ortadan kaldırmak için bazı ücretsiz ders kitaplarının öğrencilere dağıtımını durdurmuştu.

Bu kapsamda incelenen ders kitaplarının 58’inde sorun olduğu tespit edildi. Bazı ders kitaplarında direkt anlaşılmayan ancak örgüte ait kavramları çağrıştıran ‘bilinçaltına yönelik mesajlar’ da belirlendi. İncelemeye alınan 58 kitabın 27’sinin din eğitimine yönelik olduğu belirlendi. Bu kapsamda 4,5,6,7,8,10 ve 11.sınıf öğrencilerinin kullandığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarına düzeltme işlemi yapılacak. Ayrıca İmam hatip ortaokulu ve liselerinde okutulan “Kur’an-ı Kerim, Fıkıh, Hadis, Temel Dini Bilgiler ve Tefsir” gibi derslerin kitapları da yine listeye alındı.

YENİ KİTAPLAR HAFTAYA DAĞITILACAK
İncelemeye alınan ders kitapları listesine göre lise 1. sınıflarda okutulan İngilizce kitabında bile FETÖ’nün bilinçaltı mesajları yer alıyor. Coğrafya, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyoloji derslerinde de MEB’in temizleme-düzeltme çalışması yaptığı öğrenildi. Örgütün propagandası olduğu kaydedilen sıkıntılı kısım ya da ifadeleri çıkarma çalışmalarını sürdüren Bakanlık, daha sonra bu ders kitaplarını yeniden basarak, yeni kitapları önümüzdeki haftaya yetiştirmeyi planlıyor.

 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.