Ders: Haberleşme, Araç: Güvercin

Ders: Haberleşme, Araç: Güvercin

Teknoloji olanca gücüyle ilerlerken ve haberleşmede zaman ve sınırlar ortadan kalkarken, onlar posta güvercinleriyle haberleşmeyi öğreniyorlar.

Teknoloji olanca gücüyle ilerlerken ve haberleşmede zaman ve sınırlar ortadan kalkarken, onlar Posta güvercinleriyle haberleşmeyi öğreniyorlar.

Giresun'da bir anaokulu, güvercinleri eğiterek öğrencilerine haberleşmenin en eski yöntemlerinden birini öğretiyor. Giresun'da bulunan Sevinç Mehmet Ekizoğlu Anaokulu yöneticileri, önce okul bahçesine kuş evi yaptı ardından ise beş ay gibi bir süre içerisinde Posta güvercinlerini eğitti. Okul Müdürü Tamer Uzuner posta güvercinleriyle ilgili verdiği bilgide "Posta güvercinleri okulumuzda ekim ayı ile birlikte başladığımız bir çalışma. On bir adet paçalı güvercinimizle bu çalışmayı başlattık. Amacımız çocuklarımıza iletişimde günümüz iletişimiyle ilgili bilgiyi verirken, tarihi geçmişe de giderek 'acaba önceden insanlar nasıl iletişimi sağlıyorlardı?' sorusunun cevabını anlatabilmekti. Tabi ki bu yöntem çocuklar için çok eğlendirici ve yaşama dönük bir eğitim olduğu için de kalıcı bir tecrübe oluyor. Okulumuza birkaç yüz metre mesafede bulunan muhtarlığımızda PTT noktası bulunmakta. Bu PTT noktasından muhtarlığımızın yazdığı notlar veya bizim buradan yazdığımız notlar karşılıklı olarak gidip gelen postacı güvercinlerle haberleşmemizi sağlıyor" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.