Derelerdeki atık bariyerleri işe yarıyor

Derelerdeki atık bariyerleri işe yarıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2015 yılının ilk altı ayında derelerin denizle buluştuğu yerlere koyulan bariyerlerle 25 ton atığın denize gitmediğini belirtti.

Yoğun yağışlar sonrası derelerden denize gelecek yüzeysel atıkların denize ulaşmadan toplanması için derelere kurulan atık bariyerleri, 2015’in ilk 6 ayında 25 ton atık topladı. Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “2015 yılının ilk altı ayında 25 ton atık denize gitmeden ekiplerimiz tarafından toplandı. Çevre hassasiyetimiz göreve geldiğimiz andan itibaren neyse bugün aynı heyecanla çalışıyoruz. Körfezimizin korunması için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz” dedi. Bölgede inceleme yaparak biriken atıkları yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, projenin faydalı olması nedeniyle memnuniyetini de dile getirdi.

Yüzeysel atıkların denize ulaşmadan toplanarak bertaraf edilmesine ve oluşabilecek sıvı ve katı atıkların toplanmasına yönelik olarak kurulan sabit bariyer sistemleri verimli çalışmasıyla dikkat çekiyor. İzmit ilçesi sınırlarındaki Kumla ve Kiraz derelerinin denize dökülmeden önceki bölümlerine yerleştirilen sabit bariyerler, su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere sahip aparatlar ile yerleştirilmesi sebebiyle debi değişimlerinde suyun yüksekliğine göre aşağı ve yukarı hareket edebiliyor.

Bariyerlerde toplanan atıklar Körfeze ulaşmadan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ekiplerince toplanıyor. Bu yılın ilk altı ayında 25 ton katı atık Körfeze ulaşmadan toplanarak bertaraf edildi. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.