Denizli'den Suriye'ye yardım eli

Denizli'den Suriye'ye yardım eli

Denizli'de, Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği'nin İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı kampanya kapsamında topladığı yardımlar, tıra yüklenerek Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamplarda dağıtılmak üzere Hatay'a gönderildi.

Delikliçınar Meydanında, yardım tırının yola çıkması öncesi düzenlenen törende konuşan Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Kılınç, mazlumlara yardım etmek için bir hafta süresince Denizlili yardımseverlerin topladığı gıda ve giyecek malzemelerini Suriyeli vatandaşlara göndereceklerini söyledi.

Kılınç, "Suriyeli küçük çocuğun zalimlere hitaben 'Sizi Allah'a şikayet edeceğim' nidası karşısında duramazdık. Başta Allah'ın yardımı ve daha sonra müminlerin gayretiyle yardım kampanyamız bereketlendi" diye konuştu.

Kılınç, Türkiye genelinde toplan 200 tırın bugün yola çıkacağını ifade etti. Yardım tırı, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların katıldığı uğurlama töreniyle Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde Delikliçınar Meydanı'ndan Hatay'a gitmek için yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.