Denizli'den Avrupa'ya sertifikalı ceviz ihracı

Denizli'den Avrupa'ya sertifikalı ceviz ihracı

Fidan ihracatına geçen yıl başlanan Denizli'den bu yıl 60 bin sertifikalı ceviz fidanının ihraç edileceği bildirildi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, meyvecilikte en önemli kalemin, sağlıklı fidan olduğunu belirterek, yaptıkları eğitim ve yayım çalışmaları sayesinde çiftçilerin sertifikalı fidan taleplerinin her geçen gün arttığını ifade etti. Kentteki 15 fidan üreticisinin 1 milyon 509 bin asma ve meyve fidanı ürettiğini anlatan Kutlu üretilen sertifikalı fidanların ihraç edildiğini kaydetti.

Denizli'nin son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında gösterdiği gelişmelere dikkati çeken Kutlu şunları söyledi:

"Ülkemiz tarımının parlayan yıldızlarından birisi olan Denizli, 2015 yılına fidan ihracatıyla başladı. Merkezi Denizli'de bulunan sertifikalı ceviz fidanı üreticisi firma, 4 yıl önce başladığı damızlık parsel kurma çalışmaları neticesinde ürettiği sertifikalı ceviz fidanlarını Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelerin ardından ilk defa 2014 yılında Avrupa Birliği üyesi İspanya’ya ihraç etmişti. Firma 2015 yılında çok yüksek bir talep artışı yaşayarak, sadece İspanya'ya 40 bin adet olmak üzere toplamda 60 bin adet ceviz fidanı ihraç edecek."

Kutlu, Denizli'de, çeşitler bazında üretilen 241 bin 500 standart sertifikalı ile 225 bin mavi sertifikalı meyve fidanının bulunduğunu, bunlardan 233 bin 500'ünün ceviz fidanı olduğunu sözlerine ekledi. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.