Denizdeki havalimanına yoğun ilgi

Denizdeki havalimanına yoğun ilgi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'na, açıldığı 22 Mayıs 2015'ten bu yana yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Günlük 16 seferin gerçekleştirildiği havalimanında şu ana kadar karşılıklı bin 600 sefer yapıldığı bilgisini paylaşan Balkanlıoğlu, "280 binin üzerinde yolcu bu havalimanını kullandı. Türkiye'de birçok havalimanını geride bırakan Ordu-Giresun Havalimanı'nı kullanan yolcular gün geçtikçe artıyor" diye konuştu.

Uçakların doluluk oranlarının yüzde 95 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Gurbette yaşayan Ordulu ve Giresunlu sayısı hayli fazla. Bu havalimanı hiç kuşkusuz özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayan hemşehrilerimizin işine yaradı. Son dönemde Türk Hava Yolları dışında başka firmaların da sefer yapmaya başlamasıyla biletler ucuzladı. Bu durum havalimanına ilgiyi daha da artırdı. Rakamların şu anda 280 bini aşmış olmasını kimse beklemiyordu ama havalimanı, bu beklentileri altüst ederek başta biz olmak üzere herkesi şaşırttı. Rakamların şubat ayı içinde 350 bine yaklaşmasını bekliyoruz."

Balkanlıoğlu, gelecek ay sefer sayılarının artırılacağını belirterek, "Çok yakında İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra yurt dışı uçuşları da başlayacak. Bu yöndeki çalışmalar sürüyor. İnşallah yaz döneminde Avrupa uçuşları başlamış olacak" ifadelerini kullandı.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.