Denizdeki Havalimanına 270 Milyon Lira Harcandı

Denizdeki Havalimanına 270 Milyon Lira Harcandı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:- "Tamamlandığında maliyeti yaklaşık 300 milyon lirayı bulması beklenen Ordu-Giresun Havalimanı projesi için şu ana kadar 270 milyon lira harcandı"

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı için şimdiye kadar 270 milyon lira harcandığı bildirildi.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, katıldığı bir program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve Avrupa'nın denize inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının hızla sürdüğünü belirtti.
 
Altyapı inşaatının tamamlandığına vurgu yapan Yılmaz, üstyapıda ise binaların birer birer yükseldiğini ifade etti.
 
Proje kapsamında denize yaklaşık 31 milyon ton taşın döküldüğünü aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Tamamlandığında maliyeti yaklaşık 300 milyon lirayı bulması beklenen proje için şu ana kadar 270 milyon lira harcandı. Bu havalimanı düz araziye yapılmadığından ekipler hayli zorlandı. Gece gündüz demeden yüzlerce ekip bu proje için çalıştı. Sonuç itibarıyla projenin artık yavaş yavaş sonuna yaklaşık. Kule inşaatı devam ediyor. İnşallah hedeflediğimiz takvimde buranın fiilen ve resmi olarak açılışını gerçekleştireceğiz. Hedefimiz ve çalışmalarımız bu yönde."
 
Yılmaz, projenin tamamlanmasına engel hiçbir problemin bulunmadığını, başta ödenek olmak üzere tüm sorunların aşıldığını sözlerine ekledi.
 
Ordu-Giresun Havalimanı Projesi
 
Deniz üzerine inşa edilen dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havaliman, Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede. Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapılmakta olan havalimanı, coğrafi şartlar nedeniyle uygun alan olmadığı için denizin üzeri doldurularak yapılıyor. Projenin pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre.
 
Proje kapsamında dolgu için yaklaşık 31 milyon ton taş kullanılırken, Ordu-Giresun Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 100'ü, üstyapı inşaatının ise yüzde 50'si tamamlanmış durumda.
 
Havalimanının, 15 Mart 2015'te açılması planlanıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.