Deniz suyu diş sağlığına yararlı

Deniz suyu diş sağlığına yararlı

Diş sağlığının korunması için özellikle yaz aylarını dikkate alan uzmanlar, tatilde diş eti kanamaları, apseler ve çürüklerin kötü sürprizler oluşturabileceğini belirtti.

Orhan Fırat'ın haberi:

 Deniz suyunun birçok yararının yanında, dişler için de olumlu etkileri olduğunu belirten uzmanlar deniz suyundaki tuzun bakterilerin çoğalmasını engellediğini kaydetti.

Tatil hazırlıkları yapılan şu günlerde sağlıkçıların uyarıları bu kez diş sağlığına yönelik oldu. Tatile çıkmadan önce mutlaka diş kontrolü yapılması tavsiyesinde bulunan Diş Hekimi Suzan Yavaşca, alınacak önlemlerle kötü sürprizlerin önüne geçilebileceğini belirtti. Yavaşça, “ Tükürüğümüzdeki minerallerin, dişlerde oluşan bakteri plaklarının üstüne çökmesiyle meydana diş taşları görsel olarak kötü bir görünümün yanı sıra diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarına neden olur, bu da ağız kokusuna yol açar.” dedi.

Tatil bölgelerinde tüketilen gıdalara ve diş temizliği alışkanlıklarına dikkat çeken Yavaşça, “Tatil mekânlarında tüketilen hazır yemekler ve karbonhidrat bazlı yiyecekler, dişlerde oluşmuş küçük problemleri telafisi zor sorunlar haline getirebilir. Düzenli olarak fırçalanmayan dişlerde çürükler, diş etlerinde rahatsızlıklar başta olmak üzere bir sürü sorun meydana gelebilir. Tatlı seçiminde tercihlerini yoğun ve ağır tatlılar dışında kalan sütlü tatlılardan yana kullanmalılar. Yemek yedikten sonra dişleriniz için yapacağınız en iyi şey su içmektir. Yemekten sonra içilen bir bardak su, yemek parçalarını ağızdan uzaklaştırır ve ağızdaki asidik ortamı ortadan kaldırır. Tabii yiyeceklerin yanında içeceklerin de tüketimi önemlidir. İçecek tüketirken pipet kullanılması iyi olur. Pipetler hızlı içim sağlayacak içeceklerin ağızda daha az zaman kalmasını sağlar.” şeklinde konuştu.

Havuz suyuna nazaran deniz suyunun çok daha faydalı olduğunu ifade eden Yavaşça, “Tatilde havuz yerine denizin tercih edilmesinde de fayda var. Çünkü havuz suyu ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Havuz suyunda bulunan bakteriler ağız içinde bakteri oluşumunu artırır.Yüzme esnasında da havuz suyu ağızla uzun zaman temas ettiği için bu olumsuz sonuçtan kaçamazsınız. Fakat deniz suyu içerisinde bulunan tuz nedeniyle ağız ve diş sağlığına zarar vermez.İçerisindeki tuz ağızda bakterilerin artmasına mani olur ve yine içerisinde kimyasal madde bulunmadığı için diş sağlığı açısından risk teşkil etmez.” ifadesini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.