Deniz Fenerinden Suriye'ye giysi yardımı

Deniz Fenerinden Suriye'ye giysi yardımı

Deniz Feneri Derneği ve Çıkrıkçılar Yokuşu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Suriyelilere giyim malzemesi yardımı gönderildi.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Suriye'de haksız bir iç savaş yaşandığını, yardıma muhtaç insanlar olduğunu belirtti.

Suriye'deki yardım çığlıklarına duyarlı olunmasını amaçlayan "Sana İhtiyacım Var" kampanyasıyla, Türkiye'de yardımlara her geçen gün duyarlılığın arttığını ifade eden Kunt, "Çıkrıkçılar Yokuşu ve Aktaş esnafı, duyarsız kalmadı ve kampanyaya giyim yardımlarıyla destek olmak istediklerini söylediler. Teslim aldığımız yardımları diğer yardımlarla birleştirip bir hafta içinde Suriye'ye tırı göndereceğiz" diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği'nin kampanya çerçevesinde Suriye'ye gönderdiği yardım tutarının 30 milyon TL'yi aştığını dile getiren Kunt, Ankara'daki Suriyelilere de ev eşyaları temin ettiklerini söyledi.
Çıkrıkçılar Yokuşu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım ise Suriyedeki haksız savaşa ve zulüme kayıtsız kalamadıklarını belirtti.

"Peygamberimizin, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisinden yola çıktık" diyen Yıldırım, kampanyaya destek veren esnaflara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Aktaş esnafının desteğiyle Suriyeliler için hazırlanan yardım malzemeleri kamyona yüklendi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.