Deniz Feneri'nden Suriye'ye ambulans yardımı

Deniz Feneri'nden Suriye'ye ambulans yardımı

İngiltere'de yaşayan Müslümanlar tarafından toplanan yardımlarla alınan 4 ambulans, Deniz Feneri Derneği aracılığıyla Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

İngiltere'den geçen hafta gönderilen 4 ambulans, Kilis'teki Deniz Feneri Derneği'nin önüne getirildi. Buradan da Öncüpınar Sınır Kapısı'na götürülen ambulanslar gümrükteki işlemlerin ardından Suriye'ye gönderildi.

Deniz Feneri Derneği Suriye Koordinatörü Doğan Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık üç yıldır insanlık dramının yaşandığı Suriye'ye insani yardımlarının devam ettiğini belirtti.

İngiltere'den Deniz Feneri Derneği'ne Suriye'ye gönderilmek şartıyla bağışlanan 4 ambulansı Öncüpınar Gümrük Kapısı'na getirdiklerini ifade eden Selçuk, "Ambulanslarımız Suriye içerisinde Halep kentine bağlı Tel Rıfat ve Ahterin bölgelerine gidecek. Bu bölgelerde daha önce yaralılar traktörler ve araçlarla hastaneye götürülüyordu. Oradaki yaralılar, ambulanslarla daha hızlı bir şekilde hastanelere götürülecek. Gerek Türkiye'ye gerekse Suriye içerisinde hizmet veren hastanelere yaralıların ulaştırılması sağlanacak" dedi.

Ambulans şoförü Abdulkader Salim Abdulkader ise Türkiye'ye İngiltere'den geldiklerini belirterek, "Bir haftadır yoldayız. Bugün Kilis'e ulaştık. Yolculuk güzel geçti. İngiltere'de yaşayan Müslümanlar tarafından toplanan yardımları Suriye'ye ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.