Deniz Feneri, Suriye'ye 471 ton kömürle girdi

Deniz Feneri, Suriye'ye 471 ton kömürle girdi

Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle evlerini, şehirlerini terk ederek göç etmek zorunda kalan Suriye halkının çaresizliğine tüm dünya sessiz kalırken yardım dernekleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği de Türkiye'ye sığınan muhacirler ve Suriye içlerinde zor şartlarda yaşamaya devam eden mağdurlar için tüm gayretiyle çalışıyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz “4 bebek ve yeni doğum yapmış bir annenin donarak öldüğü Babu's Selam Mülteci Kampında bulunan 1.500 çadırda 16 bin savaş mağduru aç, sefil, kimsesiz ve naçar bir halde yaşamaya çalışıyor.

Yatak, yorgan, battaniye, mama, gıda, tuvalet ve banyo gibi en temel ihtiyaçların bulunmadığı Babu's Selam'daki insanlar gelecek en ufak yardımlarla hayata tutunmaya ve yaşamaya çalışıyor. Yeni doğumların olduğu, çocukların sürekli hastalandığı bu kampta, tüm hayatlar kaderine terk edilmiş. Suriye içlerinde buna benzer başka mülteci kampları da var. Kamplarda yaşayanların hayati tehlikesi devam ediyor. Çünkü Esed rejiminin hastaneleri ve mülteci kamplarını vurduğunu biliyoruz. Biz Suriye halkını hayırseverlerin desteği sürdüğü müddetçe terk etmeyeceğiz bugüne kadar ki yardımlarımız da 25 Milyon TL'ye ulaştı.

Son olarak tamamını bir bağışçımızın karşıladığı 471 ton 780 kilo kömür, 1.100 adet soba ve 4.400 adet soba borusunu Kilis Öncüpınar sınır kapısından Babu's Selam Mülteci Kampı'na ulaştırıldı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.