Deniz Feneri 40 ton gıdayla Bosna-Hersek'e gitti

Deniz Feneri 40 ton gıdayla Bosna-Hersek'e gitti

Ramazan Bayramı öncesi Boşnak kardeşlerimize 40 ton yardım ulaştırıyoruz. 3 tırdan oluşan konvoy dün İstanbul’dan yola çıktı.

Sel felaketinde en çok zarara uğrayan Doboy’da ve Saraybosna’nın fakir kenar mahallelerinde yaşayan 3 bin ailenin gıda ihtiyacı karşılanacak.
Deniz Feneri Derneği, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinde zarar görenlere ilk gün itibariyle destek sağladı. 
  
Şimdiye kadar Maglay kentinde ve köylerinde yaşayan Boşnak kardeşlerimize
gıda, battaniye, temizlik malzemesi, mutfak malzemesi ve giyim yardımıyla acil destek sağlandı.
 
Yaşanan felaket karşısında zor günler geçiren Bosna-Hersek’te 100 ton yardım dağıtımı yapıldı.
 
Şimdi Ramazan Bayramı öncesi yine Boşnak kardeşlerimize 40 ton yardım ulaştırıyoruz. 3 tırdan oluşan konvoy dün İstanbul’dan yol açıktı. Sel felaketinde en çok zarara uğrayan Doboy’da ve Saraybosna’nın fakir kenar mahallelerinde 3 bin ailenin gıda ihtiyacı karşılanacak.
 
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ; “Bosna-Hersek bizim kardeş ülkemizdir, ata yadigârıdır, Osmanlının emanetidir, 1998 yılında kurulan Deniz Feneri Derneği ilk günden beri Boşnak kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur. Bilindiği gibi bu yıl Bosna-Hersek’te büyük bir sel felaketi yaşandı. 1 milyondan fazla kişi selden etkilendi, yüzlerce ev oturulamayacak duruma geldi. En kötüsü de ekinlerin zarar görmesiydi. Tek geçimi toprak olan insanların 1 yıllık emekleri ziyan oldu. Derneğimiz selden etkilenen bölgelerde 100 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı.
 
Şimdi bayram öncesi özellikle sel felaketinin yaşandığı Doboy’da yardımlarımız dağıtılacak. Ardından da Saraybosna’nın kenar mahallelerinde yaşayan yoksul Boşnak kardeşlerimize gıda yardımı yapılacak. Biz Deniz Feneri Derneği olarak uzun süre Bosna-Hersek’te yardımlarımızı sürdüreceğiz, çünkü 16 yıldır ‘İşimiz Sadece İyilik’ hassasiyetiyle bu rahmani yolda yürüyoruz”
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.