Deniz Feneri 300 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Deniz Feneri 300 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Deniz Feneri kurban hisse bedeli yurt içinde 680 TL, yurt dışında 360 TL olarak belirlendi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz 2015 Kurban organizasyonuyla ilgili olarak şu açıklaması yaptı;

Derneğimiz, yıllardır kendisine emanet edilen iyilikleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Bu yıl da hayırseverlerimize vekâleten keseceğimiz kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Deniz Feneri Derneği, kurbanları İslami kurallara uygun olarak kesmek suretiyle bağışçılarımızın vekâletlerini yerine getirecek. Yurtiçi kesimleri sırasında Deniz Feneri görevlileri ve noter hazır bulunuyor.  Yurtdışı kesimlerimiz de dernek görevlileri nezaretinde ve İslami usullere uygun olarak gerçekleştiriliyor. Kurban etleri ülkemizin dört bir yanındaki dul, yetim ve öksüzler başta olmak üzere, Deniz Feneri tarafından yoksulluğu tespit edilmiş binlerce aileye ulaştırılıyor.

Deniz Feneri Derneği bu yıl Türkiye’nin yanı sıra dünyanın 32 ülkesinde kurban kesimi yapacak. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl Türkiye dışında Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler / Moro, Filistin, Gana, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland / Patani,  Uganda, Yemen ve Zimbabwe'de kurban kesimi yapacağız. 

Bu ülkelerde toplam 300 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz.

Türkiye’de ise farklı illerde yapacağımız kurban kesimi ile 5 bin kimsesiz, yoksul ve naçar kişiye kurban eti ulaştıracağız.

Bütün yardım çalışmalarımızda olduğu gibi kurban organizasyonumuzda da  gönüllülerimizin büyük katkı ve desteğini alıyoruz.

Kurban ibadetini ihtiyaç sahibi ile hayırsever kişi arasında kurduğumuz köprüyle en güzel en anlamlı şekilde yaşamaya gayret gösteriyoruz.  

Kurban hisse bedeli

Deniz Feneri kurban organizasyonunda hisse bedelini yurt içinde 680 TL, yurt dışında 360 TL olarak belirledi. Balkanlar için hisse bedeli 450 TL, Filistin için 1100 TL, Suriye için ise 680 TL olarak tespit edildi. 
Bu farklılıkların sebebi ise, coğrafi şartlara dayalı olarak bölgelerdeki kurbanlık hayvan maliyetlerinin değişkenliği. 

Kurban Kesim Bilgilendirmesi

Deniz Feneri, bağışçılarını kurbanlar kesildikten hemen sonra SMS ile bayram sonrasında ise kurban kesim sertifikası ile bilgilendiriyor. Deniz Feneri, bağışçılarına isimlerinin okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren, kişiye özel kurban kesim video görüntüleri de ulaştırıyor.
 
2 Dakikada Kurban Bağışı

Deniz Feneri, bağışçılarına iki dakikada kurban bağışı yapma imkânı sunuyor. www.denizfeneri.org.tr adresli internet sitesi üzerinden kredi kartı ile online ya da 0212 414 60 60 no’lu çağrı merkezini aramak suretiyle kolayca bağış yapma fırsatı sunuyor.

Hesap Numarası Vermeden Bağış

Kredi kartı kullanmayan bağışçılar ise Halkbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk ve Vakıfbank şubelerinden tahsilat ekranları sayesinde kolayca bağış yapabiliyorlar.

Deniz Feneri Derneği’ne ayrıca Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve İş Bankası aracılığıyla da kurban bağışı yapılabiliyor. (Not: Tahsilat ekranlı olmayan bu bankalardan yapılan kurban bağışı dekontlarının 0212 415 61 61’e fakslanması gerekiyor.)

Deniz Feneri Derneği’ne, çeşitli noktalarda açılacak tanıtım ve bağış kabul stantlarından ve dernek merkezlerinden de kurban bağışı yapılabiliyor.

basın bültenidir

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.