Ahmet AKGÜNDÜZ

Ahmet AKGÜNDÜZ

Deniz Baykal’ın Endişeleri ve Bediuzzaman’ın Tesbitleri

Bildiğiniz gibi siyaset ile alakalı doğrudan yazılar kaleme almıyorum. Ancak tarihe geçecek tespitleri yapmak benim de vatandaş olarak görevimdir.

CHP’de çok önemli bir dönem yaşanıyor. Belli çevreler Deniz Baykal’ı da planlarına esir ettiler ve kendilerine göre CHP’yi ele geçirdiler. Bu konuda benim yaşadığım bir olay ve Bediüzzaman’ın enteresan bir tespitini paylaşmak istiyorum.

1) Bediuzzaman’ın tespiti: Ona göre Cumhuriyet Halk Partisi, bürokratik diktatörlüğe dayanırlar, kanunlar perdesinde bazı memurlara rüşvetler (makam, mevki, örtülü ödenek ve saire) verirler. Memurlara neler verdiklerini darbe planlarıyla ve örtülü ödeneklerin nereye kullanıldığını gazetelerden öğrenerek anlıyoruz.

Aslında bunların sicilleri bozuktur; yirmi sekiz senelik sivil diktatörlük dönemlerinde işlemedikleri cinayet kalmamıştır. Bunların kökleri İttihatçılara kadar uzanır. Bunlar Sultan Abdülaziz’i katl eyledikleri gibi, Sultan Abdulhamid’i de hal’ eylemişlerdir. Demokrasilerde, memuriyet hakikatte bir hizmetkârlık olduğu halde; bunlar, bir hâkimiyet, bir ağalık, bir Nemrutçuluk ile nefse gayet zevkli bir hâkimiyet mertebesini bir kısım memurlara rüşvet olarak verdikleri için, bürokrasi ve yayın organları yoluyla iktidara gelmek istemektedirler. Hâlbuki memuriyet, reislik değil; millete bir hizmetkârlıktır.

Fakat kendisine yapılan bütün zulümlere rağmen CHP’nin tamamına asla düşmanlık etmemiş ve iki tespiti ile bize ders vermiştir: Birincisi; Mektubat adlı eserinin 13. mektubunda ifade ettiği gibi, Kur’an’ın elmas gibi olan hakikatlerine siyasi partilerin iktidarında da muhalefetinde de ciddi taraftarlar bulunmaktadır. Bu sebeple İslâm âlimleri siyasette tarafsız kalmalıdırlar; ta ki, Kur’an’ın güzel hakikatlerini bütün insanlığa tebliğ edebilsinler. İkincisi; CHP’nin kendisine yaptığı bütün zulümlerine rağmen Bediüzzaman bu zulmü ve haksızlığı sadece ve sadece CHP’nin içindeki dinsiz gruba yüklemiştir. Bunun nispetinin de ancak % 5 olduğunu lahika mektuplarında ve hatıralarında açıklamıştır.

2) Benim Yaşadığım Olay: 1990’ların başında Gaziantep eski CHP milletvekili olan bir dostum beni İstanbul Hukuk Fakültesine Prof. olarak tayin edilmem için Sayın Deniz Baykal’a götürdü. Kendisiyle yaklaşık 2 saat bazı meseleleri müzakere eyledik ve gerçekten de Kemal Alemdaroğlu nezdinde bana aracı oldu. Ancak Alemdaroğlu beni almamayı hayatının başarısı olarak ilan eyledi ve rektörlük seçimlerinde alenen propaganda aracı olarak kullandı.

Ben bir vatandaş ve bir bilim adamı olarak neden CHP ile Müslüman Türk Milleti arasında kan uyuşmazlığı olduğunu anlatmaya çalıştım. Sayın Deniz Baykal’ın söylediklerini nakletmeyeceğim; ancak bugünlere ışık tutacak olan bazı cümlelerini tarihe not düşmek için zikredeceğim. Umarım bundan rahatsız olmaz. Aynen şunları özetle söyledi:

“Saygıdeğer Hocam! Ben de Bediüzzaman’ın bu tesbitlerine aynen katılıyorum. Her ne kadar ibadetlerimi yapmasam da her sabah Ayetel-Kürsi’yi okumadan evden çıkmıyorum. Bir de benim bu makamda olmam Bediüzzaman’ın işaret ettiği o % 5’lik kesimi yani bazı mezhepçileri ve de ateistleri CHP’ye hakim kılmamak içindir.”

Bir grubun medyası bütün gücüyle bağırsa da CHP artık bu gruba teslim edilmek üzeredir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun elbette ki Alevi olmasına itirazımız yoktur, bu ülkede herkes her makama gelmeye layıktır; ancak SSK Genel Müdürü iken mezhepçilik yaptığı birçok kaynak tarafından nakledilmektedir. CHP’nin ikinci kanadını teşkil edecek olan Sayın Önder’in ise kimlere önderlik edeceği hem Müslüman milletimiz ve hem de inancına saygılı CHP’liler tarafından iyi takip edilmelidir.

Vakit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum