Demokratikleşme Paketi Başörtüsü Mağdurlarını Unuttu!

Demokratikleşme Paketi Başörtüsü Mağdurlarını Unuttu!

Demokrat Eğitimiler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Kamuda başörtüsüne özgürlük getiren ‘Demokratikleşme Paketi’nin 28 Şubat dönemindeki baskı ve sürgünler nedeniyle müstafi sayılan binlerce başörtüsü mağduru memura özgürlük getirmediğini ve bi

Demokratikleşme Paketi’nin başta başörtülü kadın memurlar olmak üzere, 28 Şubat döneminde soruşturma, sürgün ve psikolojik baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda bırakılan binlerce erkek memurun mağduriyetlerini de gideremediğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Kamuda başörtüsü serbestliği getiren ‘Demokratikleşme Paketi, eski başörtüsü mağdurlarını mağdur etmiştir” dedi.

PAKET MAĞDURLARI MAĞDUR ETTİ

28 Şubat mağduriyetlerini çözmek için 2006, 2012 ve en son 2013 yılında yasal düzenlemeler gerçekleştiren ve ardından ‘Demokratikleşme Paketi’ adıyla ortaya çıkan Ak Parti hükümetinin müstafi sayılan memurların haklarını iade edemediğini ve özellikle başörtüsü taktığı için istifa etmek zorunda kalan bayan memurları ise tamamen unuttuğunu söyleyen Gürkan Avcı, şunları söyledi;

ADALETSİZ ADALET OLMAZ

2011 yılında YAŞ kararlarıyla meslekten ihraç edilen subay ve astsubayların maddî hakları atıldıkları tarihten itibaren ödendiği halde, müstafi sayılan onbinlerce öğretmen, doktor, hemşire, mühendisten oluşan memurların hiçbir maddi ve manevi hakları tazmin edilmemiştir. Hükümet hakların iadesi ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunda adaletsizce hareket etmektedir.

YENİ PAKETİ BEKLEMEDEN ADIM ATILMALI

Yeni demokratikleşme paketini beklemeden ivedilikle çıkarılacak bir yasal düzenleme ile 28 Şubat döneminin psikolojik baskısı altında meslekten istifa edenlerle ilgili adil ve eşitlikçi bir yasal düzenleme yapılmalıdır.

28 Şubat mağduru öğretmenler başta olmak üzere memurların haklarının iadesi konularında sendika olarak birçok çalışmaya imza attık. Mağdurları mutlu ve memnun edecek mütekamil bir yasa taslağı hazırlayarak Ak Parti yöneticilerinin eline verdik. Fakat bugün görüyoruz ki yaptığımız tüm ikaz ve bilgilendirmelere karşın hükümet mağdurları yanıltmış, yine eksik, hatalı ve eşitsizlikçi bir yasal düzenleme gerçekleştirmiştir.

MAĞDURLAR HÜKÜMETE KIZGIN

Başörtüsü taktığı için baskı, sürgün ve soruşturmalarla istifaya zorlanmış öğretmenlerin, mühendislerin, doktor ve hemşirelerin, on binlerce memurun hamisi sıfatısyla yıllardır bu sorunu dile getiren, çözüm sürecinin takipçiliğini üstlenen bir sendika olarak hükümeti kusurlu ve ihmalkar bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Unutulan mağdur ve müstafi binlerce memur hükümete kızgın ve küskündür.