'Demokratik açılım' yarın Meclis Genel Kurulu'na geliyor

'Demokratik açılım' yarın Meclis Genel Kurulu'na geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda salı günü öngörüşmeleri yapılan demokratik açılımla ilgili genel görüşmelerle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nda mutabakat sağlanamadı. Ancak görüşmeler, Genel Kurul'a AK Parti Grubu'nun önerisi olarak ge

Hamza Erdoğan'ın haberi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda salı günü öngörüşmeleri yapılan demokratik açılımla ilgili genel görüşmelerle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nda mutabakat sağlanamadı. Ancak görüşmeler, Genel Kurul'a AK Parti Grubu'nun önerisi olarak gelecek.
TBMM'de Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplanan Danışma Kurulu'nun ardından genel görüşmenin ne zaman yapılacağına ilişkin soruları üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, bu konuda Danışma Kurulu'ndan bir karar çıkmadığını ancak grup önerileri konusunda uzlaşma sağlandığını ifade etti. Canikli, "Danışma Kurulu'na 3 grubun önerisi geldi. Resmi olarak bir mutabakat sağlanamadı. Ancak CHP, MH ve AK Parti'nin grup önerisi gelecek. Ama gayri resmi olarak bizim getireceğimiz grup önerisinde uzlaşma sağlandı. Öngörüşmesi salı günü yapılan görüşmelerle ilgili esas görüşmelerinin cuma günü, saat 13.00'te başlamasını ve bitimine kadar devam etmesi benimsendi." dedi.

Canikli, konuşma sürelerinin önerge sahibi adına 30 dakika, gruplar ve hükümet adına ise birer saat olarak kabul edildiğini açıkladı.

Canikli, "Ama ilginç olan normalde diğer parti grupları ile mutabakata vardık. Ancak buna rağmen CHP ve MHP grup önerisini getiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.