'Demokrasi nöbeti' için yurt dışından geldiler

'Demokrasi nöbeti' için yurt dışından geldiler

Yıllar önce çalışmak için yurt dışına yerleşen Aydın Dağdeviren ve Enis Ayhan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" tutmak için Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tutan Aydın Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'ya 1979'da göç ettiğini söyledi.

Darbe girişimini Türkiye'de yaşayan yakınlarından öğrendiğini belirten Dağdeviren, telefon görüşmeleriyle olayları takip etmeye çalıştığını bildirdi.

Kendisine "Darbe girişimi yaşanıyor" denildiğinde buna anlam veremediğini anlatan Dağdeviren, "Nasıl olur, olamaz dedim. Daha dün millet işinde gücündeydi. Her şey güzeldi. İnanamadım." diye konuştu.

Savaş uçaklarından halka ateş açıldığını, bombalar atıldığını öğrendiğinde panik yaşadığını ifade eden Dağdeviren, "Hangi devirde yaşıyoruz dedim. 2016'dayız, darbeler falan geçti artık, insanların gözü açık. Ülkemizin komşularınızı görüyoruz. Onlar ne savaşlar gördü. Ders almamız gerekirken, Türkiye'de darbe olacağını hiç aklıma bile getirmezdim." dedi.

"Türkiye'nin kapıları bize açıksa, biz de elimizden geliyorsa o kapıdan geçeceğiz"

Aklı ve kalbinin Türkiye'de olduğunu, saatlerce "iyi haber" beklediğini dile getiren Dağdeviren, "İçimizde vatan hainlerinin olduğunu biliyorduk ama bu kadarını yapacakları aklımıza gelmezdi. Böyle bir saldırı, hiçbir ülkenin aklına gelmez." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin başarısız olduğu haberini alınca çok sevindiğini belirten Dağdeviren, demokrasi için nöbet tutan yüz binlerce vatandaşa eşlik etmek üzere Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini bildirdi.

Çocuklarının Türkiye'de yaşanan olaylardan korktuğunu kaydeden Dağdeviren, "Çocuklarıma dedim ki 'Vatanımıza gideceğiz. Türkiye'nin kapıları bize açıksa, biz de elimizden geliyorsa o kapıdan geçeceğiz. Orası vatanımız. Vatanı savunmaya ben gitmezsem, sen gitmezsen, o gitmese ne olacak o zaman?" diye konuştu.

"Hollanda'da duramadım, kalktım geldim"

Hollanda'ya 1998'de yerleşen Enis Ayhan da Türkiye'deki ailesiyle yaptığı telefon görüşmesi sırasında darbe girişiminden haberdar olduğunu söyledi.

Ailesiyle yaptığı görüşmeler sonucu çok endişelendiğini, haber sitelerinden dakika dakika gelişmeleri takip ettiğini bildiren Ayhan, "Uçaklardan halka ateş açıldığını, bombalar yağdırıldığını duyunca içim içime sığmadı." dedi.

Haberleri seyredip halkın mücadelesini gördüğünde rahatladığını dile getiren Ayhan, "Hollanda'da duramadım, kalktım geldim Türkiye'ye. Buraya gelince hangi partiden olursa olsun insanların vatanı, milleti, bayrağı, demokrasisi için birlik olduğunu gördüm. Burada atmosfer çok farklı. Burası vatanımız. Burada doğdum büyüdüm. Ne olursa olsun vatanımı hainlere bırakamam." diye konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.