Demokrasi halkın yönetimidir, İslam da ümmetin yönetimidir

Demokrasi halkın yönetimidir, İslam da ümmetin yönetimidir

Tunus Nahda Hareketi Başkanı Raşid el-Gannuşi

Tunus Nahda Hareketi Başkanı Raşid el-Gannuşi, "Demokrasi halkın yönetimidir. İslam da ümmetin yönetimidir" dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TRT World Forum için İstanbul'da bulunan Gannuşi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İslam ile demokrasinin çatışmadığı düşüncesine ilişkin Gannuşi, "İslam, akılları, ekonomiyi, insanların özgürlüklerini tutsak eden prangaları kırmak için geldi. Şura ilkesiyle geldi. Yani yönetim halkındır. Yöneten halkın hizmetçisidir. Onu görevlendiren halktır. İstediği vakit onu görevden alabilecek yetki de onundur. Biz İslam ile demokrasi arasında bir çelişki olmadığını düşünüyoruz. Demokrasi halkın yönetimidir. İslam da ümmetin yönetimidir. Bu nedenle demokrasinin haram olduğu yönünde ortaya atılan iddialar, İslam'ı yanlış anlamaktır." değerlendirmesini yaptı.

Gannuşi, Türkiye'nin demokrasi tecrübesine de değinerek, demokrasinin türleri bulunduğunu, Türkiye'nin parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçtiğini ve bunun Türk halkının tercihi olduğunu vurguladı.

Halk seçtiği sürece bunun iyi bir tercih olduğunu aktaran Gannuşi, başkanlık sisteminin kimi ülkenin çıkarına olabileceğini, kimi ülkenin ise menfaatine olmayacağına dikkati çekti. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum