Demokrasi en çok İslama denk düşer

Demokrasi en çok İslama denk düşer

İş adamı Ethem Sancak

İş adamı Ethem Sancak Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin davetlisi olarak geldiği Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi konferans salonunda “Dünya Nereye Gidiyor” konulu bir konferans düzenledi.
 
Gelecek yılları öngörmenin günümüz şartlarında çok da zor olmadığını söyleyen Ethem Sancak uygarlık tarihi iyi irdelendiğinde geleceği tahmin etmenin daha da kolaylaşacağını, geleceğimizi iyi görebilmek için tarihimizi iyi bilmemiz gerektiğini söyledi.
 
Özellikle bu coğrafyada yaşayan insanların İslamla müşerref olduktan sonra son bin yılda insanlığa hizmet ettiğini de belirtti.
 
Ethem Sancak batı diye adlandırılan dünyanın son üç yüz yılda özellikle son yüz yıllık süre içinde bizi kendi kimliğimizden kendi benliğimizden ayırarak kendi boyunduruğu altında kendi değerlerini dayattığını ve bizimde bunları özümsediğimizi söyledi.
 
Yeni dünya düzeninde uygarlığın yer değiştirdiğini belirten Sancak, yeni uygarlık merkezinin Asya-Pasifik’e kaydığını, batı dünyası için artık denizin bittiğini, yeni dünya düzeninde Türkiye’nin çok önemli bir rolü olduğunu eğer Türkiye ayağa kalkarsa Asya’nın ayağa kalkacağını ve bunun ibarelerinin yavaş yavaş ortaya çıktığını söyledi.
 
Ethem Sancak: "Biz demokrasiyi içselleştirdik demokrasi en çok İslama denk düşer biz Müslümanlar nereden geldik nereye gidiyoruz cevabını aramazsak araştırmazsak tüm çabalarımız boşa gider geleceğin yüz yılını İslam öğretisiyle biz inşa edeceğiz.” dedi.
 
Konferans plaket törenin ardından sona erdi.
 
Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum