'Demokrasi bekçileri'nden birlik mesajı

'Demokrasi bekçileri'nden birlik mesajı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dört bir yanında "demokrasi nöbeti" için vatandaşların doldurduğu meydanlardan birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından milli iradeye sahip çıkmak için Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların doldurduğu meydanlardan birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimine karşı koymak için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara koşan vatandaşların "demokrasi nöbeti" 12. güne girdi.



"Darbeye hayır"
Edirne'den Hakkari'ye, Giresun'dan Şanlıurfa'ya yurdun dört bir yanında meydanlara akın eden vatandaşlar, darbecilere tepkisini dile getiriyor. Her geçen gün kalabalıklaşan meydanlarda nöbet tutan "demokrasi bekçileri", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeye hayır" sloganları atıp birlik mesajları veriyor.

Edirne'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Burcu Çam, meydanları boş bırakmayacaklarını belirterek, "Türkiye uğruna canımız feda olsun." dedi.

"Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz için hep birlikte meydanlardayız"
Muş Belediye Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan Şirin Gül, bir vatan evladı olarak bu vatana yapılan ihaneti kabul etmenin mümkün olmadığını kaydederek, "Darbenin hiçbir çeşidi kabul edilebilir değil. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz için hep birlikte meydanlardayız, meydanlarda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yurtdışından "demokrasi nöbeti"ne geldiler
Denizli Delikliçınar Meydanı'ndaki nöbete Almanya'dan katılan Mustafa Karaçay, 15 Temmuz akşamı darbe girişimini öğrenince Frankfurt'ta konsolosluk önünde toplanıp Türk bayraklarını dalgalandırdıklarını belirtti.

Karaçay, "Gelmek istedik ama gelemedik, çok şükür şimdi buradayız. Ne pahasına olursa olsun buraya gelmeye mecburduk. Biz de bu milletin bir parçasıyız, vatanımızı seviyoruz. Burada olmak gurur verici. Öleceğimizi bilsek dahi ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız. Demokrasinin kalması için elimizden geleni yaparız. Vatanımızın bekası için ölmeye hazırız. Cumhurbaşkanımız 'eve dönün' diyene kadar meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz." diye konuştu.



Ordu'daki "demokrasi nöbeti"ne Belçika'dan 6 kişilik ailesiyle katılan Rasim Tezcan, memleketinde çocuklarıyla demokrasi nöbeti tutmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Tezcan, "Böyle günlerde hep beraber olmamız gerekiyor. İnşallah bugünleri de atlatacağız. FETÖ'ye mensup kişiler huzurumuzu bozuyorlar ama bunun da altından kalkacağız. Cumhurbaşkanımız 'nöbet bitti' diyene kadar buradayız." dedi.
Avusturya'dan Trabzon'a gelen Uğur ve Habibe Alper çifti de çocukları Hikmetullah (5), Taha (3) ve İtidal Alper (1) ile "demokrasi nöbeti"ne destek verdi. 
"Darbe girişimini duyduğumuz anda ailelerimizle helalleşip şehre geldik"
Uşak Kent Meydanı'ndaki nöbete her gün 25 kilometre uzaklıktaki köyünden gelen Hasan Türkay, 12 Eylül 1980 askeri darbesini yaşadıklarına değinerek, "Bu acının ne olduğunu, halka ne kadar zulüm edildiğini bildiğimiz için 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyduğumuz anda ailelerimizle helalleşip şehre geldik. O gün burada sabaha kadar nöbet tuttuk. Ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanı terk etmeyeceğiz." dedi.
Giresun Atatürk Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan Halit Yağlıdere de milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara indiklerini belirterek, "CHP'li, MHP'li ve AK Parti'li bütün kardeşlerimiz birlik ve beraberlik içinde darbeye 'dur' dediler." şeklinde konuştu.
"FETÖ'cülere fırsat vermediğimiz için gururluyuz" 
Erzincan Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Yavuz Tekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar nöbete devam edeceklerini söyledi. Tekcan, FETÖ mensuplarına fırsat vermedikleri için onurlu ve gururlu olduklarını kaydetti.
Seyfullah Kaban ise vatan hainleri tarafından milletin egemenliğinin sonlandırılmak istendiğini belirterek, "Buradan Anadolu'nun her tarafına, egemenliğin millette olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Cumhurbaşkanımız, ne zaman 'nöbet bitti' derse o zaman nöbeti bırakmaya hazırız." dedi.
113 yaşındaki Ayşe nine de meydanlarda
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, çocukları tarafından otomobille "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu 50. Yıl Alanı'na getirilen 113 yaşındaki Ayşe Karabüber de tekerlekli sandalyeyle platformun önüne alındı. Elinde Türk bayrağı, boynunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaşkolu ile dikkatleri üzerinde toplayan Karabüber, vatan için dua ettiğini söyledi.
Karabüber, darbenin ülkeden neler koparacağını iyi bildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet büyüklerine dua ediyorum. Allah devletimizin ve yöneticilerinin ömrünü uzun etsin. Ben yaşanan tüm darbeleri, sıkıyönetimleri gördüm. O dönemler halk neler yaşadı iyi biliyorum. Allah bir daha göstermesin. Bir daha darbe görmek istemediğim için çocuklarımdan beni buraya getirmelerini istedim."



Türkçe, Kürtçe, Arapça pankartlarla tepki
Mardin'de ellerindeki Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar ile tepkilerini gösterdi.
Vatandaşlardan 74 yaşındaki Nazmiye Acebi, 1960 darbesini radyodan öğrendiklerini ve duruma çok üzüldüklerini söyledi.
Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'e sahip çıkamadıklarını belirten Acebi, "O günden bu yana çok üzgünüz. Biz Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacağız. Bütün milletimiz sahip çıkacak. Onun için canımızı feda edeceğiz." dedi.
Afganistanlı aile "demokrasi nöbetine" katıldı
Afganistan’dan Kastamonu’ya çalışmak için gelen Bibi Ghorbani de ailesiyle darbe girişimi protestosuna katılarak, Türk milletine destek olmak istediklerini söyledi.
Van Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan bedensel engelli Naci Çalış, darbecilere karşı günlerdir meydanlarda olduğunu belirterek, darbe girişiminin sadece devlete değil, Türkiye'de yaşayan herkese yönelik olduğunu ve hainlere karşı halkın hep beraber tepki gösterdiğini anlattı.
Alanlarda Türk, Kürt, Alevi ve Sünni tüm halkın omuz omuza darbeye karşı durduğunu ifade eden Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halkın desteğiyle bu darbe girişimini de boşa çıkardık. Gücümüz yettiği kadar darbeye karşı alanlarda olacağız. Burada farklı görüşte binlerce insan görmek mümkün. Bu nedenle oluşan birlik ve beraberlik ortamı çok önemlidir. Ne acıdır ki yıllardır böyle güzel birlik ve beraberlik ortamı görememiştik. Bugün bu ortamı bulduk ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Hepimiz kardeşiz. Bir olalım, diri olalım. Bir engelli olarak ben de bayrağımla sonuna kadar burada olacağım."
"Hür iradeyi teslim etmeyeceğiz"
Hakkari Valiliği önünde demokrasi nöbeti tutan Hamit Öztürk, "15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun bu Kurtuluş Savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferi'ne adını altın harflerle yazdı." dedi.
Abdurrahman Er de "Darbe gecesinde binlerce Hakkarili çarşı merkezinde darbeye karşı, hür iradeye karşı dik durdu. Asla hür iradeyi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Sonuna kadar da hür iradenin arkasında dimdik duracağız." ifadesini kullandı.



Sütçü İmam'ın torunu
Sütçü İmam'ın hayatta kalan en yaşlı torunu olduğunu kaydeden Fatma Dilbirliği de Kahramanmaraş'taki demokrasi nöbetinin kendisi için bir bayram olduğunu söyledi.
Malatya'da demokrasi nöbeti tutan Ahmet Kaplan, "Milli mücadele için, halkın iradesi için hepimiz buradayız. Bugün Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i her kesimden insanı ilgilendiren bir konu. Çünkü vatan, millet hepimizin. Meydanlarda her kesimden insan var. Milletimiz, bayrağımız, birlik ve beraberliğimiz için meydanlardayız. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız 'Meydanları bırakın' diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.
Engelli kızıyla demokrasi nöbeti tutuyor
Eskişehir Vilayet Meydanı'na zihinsel ve bedensel engelli kızı Serap Batu ile gelen Sevgi Batu, ülkenin geleceği için meydanlarda bulunduklarını ifade etti.
Evde yatan felçli annesini bırakıp demokrasi nöbetine katıldığını dile getiren Batu, "Vatanımız için buradayız. Engelli kızım Serap'ı da buraya getirdim. Ortalık düzelinceye kadar buradayım. Ortalık düzelinceye kadar nöbet tutmaya devam. Her şey vatan için." ifadesini kullandı. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.