Demircan: Mogadişu'daki saldırıda yaralananlara gereken yardım yapıldı

Demircan: Mogadişu'daki saldırıda yaralananlara gereken yardım yapıldı

Sağlık Bakanı Demircan, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralananlara ilişkin, "Türkiye insani görevini hakkıyla yerine getirmiştir ve yaralılara gereken yardımı, tedaviyi yapmıştır." dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, yetkililerden Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralananların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.


Ziyaret ettiği yaralılar ve yakınları ile de konuşan Demircan, hastanede yaptığı basın açıklamasında, Hakkari'de meydana gelen patlamada şehit olan 4 askere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Terörün Türkiye'yi uzun süredir ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini ve can kaybına yol açtığını vurgulayan Demircan, "Ülkemiz, elbette ki teröre teslim olmayacak ve teröre karşı elinden geleni yapacak." dedi.

Mogadişu'daki bombalı terör saldırısının, Somali tarihindeki en büyük ve en menfur saldırı olduğunu belirten Demircan, saldırıda yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 civarında da yaralının olduğuna değindi.

Yaklaşık 7 saat süren bir yolculuktan sonra yaralıların hastanelere yatırıldığını aktaran Demircan, "Numune Hastanemizde 8 yaralımız tedavi altında, gerekli müdahaleler yapılıyor. 3'ü Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde, biri Dışkapı Çocuk Hastanesi'nde, 2'si yine Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ve 3'ü de GATA'da, 18'i de Polatlı Devlet Hastanesi'nde, tedavileri yapılıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin insani görevini hakkıyla yerine getirdiğini vurgulayan Demircan, şu görüşlere yer verdi:

"Yaralılara gereken yardımı, tedaviyi yapmıştır. Biz oraya giderken aynı zamanda oranın acil ihtiyacı olan ilaç, serum gibi tıbbi ihtiyaçlarını ve tüketim malzemelerini de götürdük. Somali halkına Türk halkımızın, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını, geçmiş olsun dileklerini götürdüm. Aynı şekilde oradan da gelirken başta Cumhurbaşkanları, Başbakanları ve Bakanları olmak üzere onların Türk halkına, milletimize şükran ve minnet duygularını getirdim. Türkiye, büyük ülke, kendisine yakışanı yapmıştır."

Bakan Demircan, şu an için Somali'den başka yaralıların getirilmeyeceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.