Demir kafesin ardında da olsa ilk defa görecek

Demir kafesin ardında da olsa ilk defa görecek

Mısır'da askeri darbenin ardından çıkan olaylarda kızını kaybeden Biltaci, tutuklu oğlunu da aylar sonra ilk kez demir kafesin ardından görebilecek.

Mısır'da, farklı davalardan yargılanmasına devam edilen Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, tutuklu oğlu Enes'i aylar sonra ilk defa demir kafesin ardından görebilecek.

Baba-oğulu ilk defa aynı duruşma salonunda görebileceğini söyleyen Biltaci'nin eşi Sena Abdulcevad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ikisinin de tek kişilik hücrelerde tutulduğunu, aylardır da birbirlerini göremediklerini söyledi.

"Onları aynı anda görmenin tarifi zor duygu olacağını" dile getiren Sena, "Oğlum ve eşimi demir parmaklıklar ardında birbirlerini görmek zorunda bırakan zalimlere bedduadan başka elimden hiçbir şey gelmiyor. Davaları aynı zamanda görülecek. Allah'a, her ikisini göreceğim için şükrediyorum" ifadesini kullandı.

Yargılamaların özgürlük ve onur yolunda verdikleri mücadeleyi etkilemeyeceğini vurgulayan Sena, bu uğurda kızı Esma'yı kaybettiğini hatırlatarak, "Verdiğim kurbanlardan dolayı pişmanlık duymuyorum. Kızım Esma şehit oldu. Eşim ve oğlum yalan ve iftiralarla tutuklandı. Bu yolda yaşadığımız acılardan şeref duyuyoruz" diye konuştu.

Sena, özgürlük ve onur mücadelesinde en ağır bedeli ödeyenlerden biri olduğunu belirterek, "Biz çok ağır bedel ödedik, dünyada kaybettik ama ahirette kazanacağız inşaallah" dedi.

Biltaci, Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki Polis Enstitüsü'nde kurulan Giza Ceza Mahkemesi'nde "Öldürmeye teşvik, şiddet ve tahrip olaylarına karışma" suçlamalarıyla, oğlu Enes ise "El-Cezire Kanalı'nın Mısır aleyhinde yayınlarına yardımcı olarak, yalan haber yaymak ve ülkenin istikrarını sarsmak" suçlamasıyla 20 diğer sanık ile yargılanacak.

HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, ağustos ayının sonunda "şiddete teşvik" başta olmak üzere farklı suçlamalarla tutuklanmış ve Tora'daki yüksek güvenlikli Akrep Cezaevi'ne konulmuştu.

Enes Biltaci ise 31 Aralık'ta "silah, çalıntı kamera ve ekipman bulundurmak, terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla tutuklanmış ancak Biltaci ve ailesi söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.