Demir dünyanın elementi değil gökten indi

Demir dünyanın elementi değil gökten indi

Prof. Dr. Ali Kemal Yakut evrende tesadüflere yer olmadığını belirtti

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda ‘Evren ve İnsan’ konulu konferansı sunan Prof. Dr. Yakut, kâinatın yaratılması, kıyametin kopması ve kâinattaki kara delikleri anlattı. Büyük patlamada ancak hidrojen ve helyum oluşabileceğini, kesinlikle demir oluşamayacağını belirten Yakut, “Yani demir dünyanın elementi değildir. Ama dünyada çok büyük oranda demir var. Mademki var o zaman demir nereden gelmiştir? Buyurun Hadid Sûresi 25’ci ayet: ‘Size demiri indirdik’. Demir diye başlı başına sûre var. O yüzden metafizikle ilmi ayıramazsınız.” dedi. Dünyadaki manyetik alanın demirin çarpmasıyla olduğunu bildiren Yakut, bu sayede insanların yönünü bulduğunu aktardı.

KARA DELİK, İÇİNE GİRENLERİ BAŞKA BİR ÂLEME AKTARIYOR

Güneşin çekim gücüyle Sedna gezegenini kendine bağladığını söyleyen Kemal Yakut, “Kara delikler ise güneşten 2 milyon kat daha fazla çekim gücüne sahip. Peki bu kara delik her şeyi içine çekiyor, yutuyor mu? Yutuyor ve başka bir âleme aktarıyor. Hakkında hiçbir deney yok. Çünkü ona girenin bu âlemde işi bitiyor, başka bir âleme aktarılıyor.” şeklinde konuştu.

Kara delikten üfürüldüğünde kıyametin kopacağını iddia eden Yakut, “Güneş sisteminin kara deliğe en yakın geçiş tarihini veriyorum; 21 Aralık 2012. Güneş sistemi bu tavaf hareketini 21 bin 516 yılda bir tamamlıyor. Bu tarihte 21 Aralık’ta doluyor.” ifadesini kullandı.

Bu olayı çok öncelerden Mayaların bildiğini anlatan Prof. Dr. Yakut, onlara Zülkarneyn Peygamberin öğrettiğini vurguladı. Yakut ayrıca Mayaların yaklaşık 22 bin yılda bir güneşin bir doğudan bir de batıdan doğduğunu tesbit ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda doğudan doğuyor. Bundan sonraki süreçte göreceksiniz yoğun bir şekilde depremler olacak. Dünya çapında yanardağ patlamaları olacak. Çünkü dünyanın merkezindeki demir emiliyor. Bu da dünyanın çekim alanına girdiğini gösterir.”

Bu demir emilimi dolayısıyla dünyanın ekseninin kaymış durumda olduğu bilgisini veren Yakut, bu olay nedeni ile artık kutupsal bölgelerde yön bulunamaz duruma gelineceğini söyledi. Bu yüzden Sibirya’da birkaç tane havalimanı kapatıldığını da ekleyen Yakut, “Dünya’daki tüm manyetik elementler özellikle demir içeren tüm varlıklar hızla çekilmektedir. Yani manyetik kutup değişimi başlamış ve Dünya’nın manyetik ekseni Alaska’dan Sibirya’ya kadar kaymış bulunmaktadır. Toplu kuş, balık, yarasa ölümleri GPS ile ilgilidir. Çünkü hayvanlar yanlış koordinata gittikleri için ölüyorlar.” şeklinde bilgi verdi.

Cihan